Löfvén har klipp och klistrat igen – nu fixar regeringen klimatet, gängkriminaliteten, integrationen och välfärden

Jag vaknar till nyheten i Aftonblaskan att två sprängningar skett 500 meter från varandra, med några minuters mellanrum i Husby och Kista, där en person skadats. Allt är med andra ord lugnt då vår dagliga sprängningsdos bockats av.

I samma tidning levererar statsminister Stefan Löfvén återigen en ny text där regeringen slår sig på bröstet över sin förträfflighet tillsammans med knähundspartierna samtidigt som vi löneslavar får veta hur bra vi kommer få det tack vare att de lånat upp nya miljarder.

För självklart kan man inte skära i en av de största utgiftsposterna av de alla, som av någon anledning alltid klarar sig oavsett hur illa det ser ut för landet, utan vi skuldsätter oss ännu mer – fast regeringen menar att det är ett sätt att ta ansvar och att alternativet är en löntagarfientlig högerkonservativ regering. Skulle han fråga svenska folket är jag dock övertygad om att en majoritet skulle stämpla Löfvéns egen regering som löntagarfientlig och ”vad fan får jag för pengarna” har blivit en välanvänd fras. Det är många där ute som vill ha nyval men JÖKEN sitter där den sitter.

Stefan Löfvén och hans socialdemokratiska regering med inslag av det gröna extremistpartiet har inte på något sätt tagit åt sig av väljartappet och befolkningens stigande otrygghet samt utsatthet. De verkar tro att svenska folket är fullt nöjda med de orättvisor och klyftor som man skapat genom sin inkompetens samt brist på kurage, de inbillar sig tydligen att vi njuter av att det sprängs i princip dagligen samt att våra barn och äldre rånas samt våldtas medan bilar bränns och blåljuspersonal attackeras eftersom de inte låtsas om det.

Löfvén och hans spökskrivare har helt enkelt använt klipp-och-klistra-metoden så att de kan återanvända samma floskler som tidigare – klimatarbetet är viktigast (se de kan få in mer pengar), integrationen ska gå snabbare (vilken integration – den som inte fungerat de senaste 30 åren?!) och gängkriminaliteten ska knäckas (jaså den igen – hur löser ni det här och nu?) samt så klart ska välfärden blomstra och ingen kommun lämnas i sticket (verkligen – hur då när ni inte skär i de extravaganta kostnaderna för migrationspolitiken?).

Vi borde jubla över dessa positiva besked, men till skillnad från vår lögnaktiga regering har vi fortfarande vårt sunda förnuft kvar och inser att man återigen bygger luftslott samt inte ämnar ta tag i de akuta problemen – i den bittra verkligheten fortsätter landet sin Golgatavandring mot avgrunden med oss som ofrivilliga passagerare!

#deljugersåbra
#taertansvarochavgå
#låtjödö

———————————————-

”I dag påbörjar vi ett nytt år i samarbetet mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. För oss socialdemokrater är det tydligt vilka samhällsproblem som behöver stå i fokus det kommande året:

*Vi ska genomföra en rättvis klimatomställning där ingen ska lämnas efter. Att ligga i framkant i klimatomställningen innebär också att vi säkrar konkurrenskraft, skapar nya gröna jobb i hela Sverige – och stärker välfärden.

*Integrationen ska gå snabbare och präglas av plikt och rätt. Den som kommer till Sverige och får stanna ska snabbt lära sig svenska och göra sig anställningsbar. Samhället ska i sin tur erbjuda utbildning och möjligheter för alla som är nya i vårt land att snabbt bli en del av vår samhällsgemenskap.

*Vi ska knäcka gängkriminaliteten, stärka polis och rättsväsende. Men vi ska också angripa brottens orsaker. Hela samhället behöver kraftsamla så att inget barn och ingen ung väljer brottets bana.

*Framför allt: Vi ska sätta välfärden – skola, sjukvård och omsorg – främst. Vi kommer inte lämna någon kommun eller region i sticket. Alla kommande utgifter behöver prövas mot investeringar i välfärden. Pensionerna ska höjas så att människor som arbetat ett helt arbetsliv och byggt detta land får rimliga pensioner.

*Genom samarbetet mellan våra fyra partier fortsätter vi tillsammans att ta ansvar för Sverige. Och genom att sätta välfärden främst bygger vi samhället starkare och mer jämlikt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3JgBbe/tva-detonationer-i-nordvastra-stockholm?fbclid=IwAR0T6sR_csm4DqINdnhUSx9LyD_zM5Zs1m4ayoZxfM0ZG-kQJxxuyxZL0rk

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/XgBogo/januariavtalet-ar-ett-satt-att-ta-vart-ansvar?fbclid=IwAR11X5wDusq_07USMyLwWDuU-Fj5F9qUsr8bTdFkgWi80Ow04pCLx4gatn8

7 reaktioner till “Löfvén har klipp och klistrat igen – nu fixar regeringen klimatet, gängkriminaliteten, integrationen och välfärden

  1. Det är ju som sagt inte bara floskler som Löfven levererar utan dessutom urbota dumt eftersom samma åtgärder tidigare inte gett resultat. Det sagda betyder i princip: Vi struntar i opinionen, era klagomål förändrar ingenting för oss utan vi fortsätter att riva ned allt vi kan av landet.

    Gillad av 3 personer

  2. Jag begriper mig inte på hans talskrivare, vilken världsbild har dom. Att gång på gång upprepa samma mantra utan att faktiskt agera mot problemen i någon större omfattning därimellan framstår allt mer patetiskt för varje gång. Väljartappet mellan varje uppträdande borde för varje tänkande individ vara en tydlig indikation på att allt fler genomskådat honom.

    Gillad av 2 personer

  3. Debattartikeln om JÖKEN innehöll väldigt många goda ambitioner och vackra ord, men jag befarar att det kommer att stanna vid just det. Det påstods tidigare att S var garanten för välfärden i landet, men det håller nog inte riktigt alla med om.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s