Saudiarabien ger för första gången kvinnor möjlighet att göra militär karriär – klädseln lämnar dock mycket kvar att önska

Saudiarabien fortsätter förbättra livsvillkoren för kvinnor genom sitt program ”Vision 2030” och det senaste är att man för första gången öppnar upp för att kvinnor ska kunna göra karriär inom militären.

Glädjande nyheter, men när man ser hur kvinnorna tvingas gå klädda blir det smolk i bägaren. Hur kan man ens andas under den där och hur identifierar man personen bakom? Man får antaga att de har namnskyltar.🙄 Jösses!

https://www.arabnews.com/node/1615806/saudi-arabia

10 reaktioner till “Saudiarabien ger för första gången kvinnor möjlighet att göra militär karriär – klädseln lämnar dock mycket kvar att önska

      1. Det har inget med kön att göra precis som tex poliserna i den svenska insatsstyrkan täcker sina ansikten med balaklava.Klädsel efter situation.

        Gilla

  1. Kul bild! Livsbejakande! Tur vi har Aftonbladet som rätt kan värdera hur fint tänkt det är. Det går verkligen framåt för kvinnorna i Saudiarabien. Jag är säker på att Sveriges feministiska utrikespolitik är det som gör skillnaden. Tack Margot säger säkert alla kvinnor i Arabland. Ser att tygsjoket runt ansiktet är av en särskilt tunn och fin sort, så omtänksamt. Nåt för en rättrogen tonårig flicka som vill gå på Friskis och springa på löpbandet, då är det ju bättre med nåt som är lättar att andas genom? Omtänksamt och hänsynsfullt faktiskt. En tanke bara, tänk om tygbiten faller av under aktivitet och den lede fi eller hu, ännu värre en manlig kamratsoldat får syn på hennes ansikte och hår – jaa, då återstår inget annat än att den kvinnliga soldaten måste utgå. Tyvärr. Obs, detta är ironi och sarkasm och inte något förtal av vare sig religion eller folkgrupper. Alltihop handlar om tyg, Muslimtyg (jo, googla, det heter så)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s