När får vi se svenska politiker visa samma kurage?

Jag är imponerad av det kurage som Fremskrittspartiets Siv Jensen besitter när hon vänder ryggen åt makten och att partiet istället rakryggat håller fast vid sin åsikt. Det hela grundar sig i att regeringen i förra veckan beslutade att hämta hem en norsk-pakistansk 29-årig kvinna och hennes sjuka barn från Syrien. FRP, som suttit cirka sex år i regeringen, ville hjälpa barnet hem men inte modern eftersom hon frivilligt anslutit sig till IS. När FRP inte blev åhörda höjdes röster inom partiet med krav på att man lämnade regeringen, vilket således skedde idag. Siv Jensen menar att man tagit ansvar, men att det över tid utvecklat sig till en situation som de inte längre kan vara delaktiga i, varför man väljer att lämna regeringen.

Tänk om stödpartierna Centern och Liberalerna kunde frambringa lite ryggrad och sätta folket framför makten här i Sverige? Det kan inte bli mer tydligt att det senaste året utvecklat sig till en mycket allvarlig situation för landet och att exempelvis den grova kriminaliteten gått överstyr utan att någon i maktposition ämnar göra något åt det och när extremistpartiet de gröna skriker om mer invandring borde stödpartierna med facit i hand vilja dra öronen åt sig för att inte historien ska upprepa sig på nytt.

Det enda rätta vore att lämna JÖ och medverka till ett nyval, men i Sverige hägrar kosingen och ledartröjan starkare än möjligheten att göra en ärbar insats för landet samt framförallt nästa generation.

Liberalerna deklarerade senast idag stolt att man gör en insats för att knäcka gängkriminaliteten genom att tillföra mer pengar till förebyggande insatser, men samtidigt yppar man inte ett ord om hur man ska stoppa det som sker framför näsan dagligen på gator och torg – sprängningar, skjutningar, knivhuggningar, brutala rån mot barn och äldre, våld mot blåljuspersonal, våldtäkter och bil-bbq. Där behövs det mer än förebyggande arbete – det krävs akuta åtgärder helst redan igår där ledorden är sluta dalta!

#onlyinsweden

Källa: Aftonbladet

2 reaktioner till “När får vi se svenska politiker visa samma kurage?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s