Låt barn vara barn

Tog mod till mig när jag var på lunch att prata med tre tonårstjejer, varav en bar hijab. De tog inte illa upp utan tyckte det var helt ok att diskutera. Alla tre var muslimer, men de andra två ville inte bära hijab och det var inga problem med deras familjer. Tjejen som bar hijab hade valt det själv och hon började bära den när hon var 14 år, vilket enligt mitt tycke är helt ok för då förstår man iallafall vad det innebär att ta ett sådant plagg på sig. Alla var eniga om att det var fel att små barn bär hijab.

Jag är övertygad om att fler vanliga människor, däribland muslimer, hyser samma åsikt. Tänk om fler sunda åsikter kunde få komma fram i debatten istället för extremisterna som hörs högst samt PK-journalisterna som iklär dem offerkoftan!

Moderaterna har begravt problemet i en utredning och övriga partier – exklusive SD – vill inte ta i frågan om slöjförbud på barn.

Finns viljan skulle vi kunna ha ett nationellt förbud mot slöja i skolan och förskolan på plats innan årsskiftet, men så länge de ängsliga politikerna inte hittar ryggraden samt räds att ta debatten offentligt kommer Sverige fortsätta svika de små flickorna!

#låtbarnvarabarn

En reaktion till “Låt barn vara barn

  1. När även tonåringar begriper skillnaden och håller med om att det är fel att påtvinga barnen huvudduk framstår det som ännu mer obegripligt att ett förbud ska vara så svårt att besluta om. Att Lövén inte vill störa sina väljare är klart men resten bord fatta kurage och agera.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s