Istället för att skära i EU:s budget skapas nya mandat när Brexit snart blir verklighet

Nu när Brexit snart sker packar 73 brittiska ledamöter ned sina saker i arbetsrummen i Bryssel och Strasbourg, men parlamentet blir inte mindre utan krymper med bara 46 platser från 751 till 705.

En del länder har krävt att alla 73 platser skulle försvinna för att skära i budgeten, men så blir nu inte fallet eftersom andra länder ville passa på att jämna ut mandaten till länder som annars skulle bli underrepresenterade. Samtidigt har man velat lämna marginal för eventuella nya medlemsländer från Balkan.


Spanien och Frankrike kommer efter Brexit att få ytterligare fem mandat, Nederländerna får tre mandat till och Irland två. Nio länder får ytterligare ett mandat – Finland, Polen, Rumänien, Sverige, Österrike, Danmark, Slovakien, Estland och Kroatien.


Tyvärr blir det extremisterna i Miljöpartiet som representerar Sveriges nya mandat med allt vad det innebär.


Det är i alla fall uppenbart att EU-kolossen inte har för avsikt att varken krympa eller skära i kostnader. Storbritanniens befolkning har gjort ett klokt val och kan glädja sig åt att landet leds av en man med kurage. Norrmännen kan också skatta sig lyckliga att de står utanför den här cirkusen – att inte gå med i EU var något av det smartaste de gjort. Vi å andra sidan lär sitta fast länge än trots att det kostar mer än det smakar!


#swexit


https://www.hbl.fi/artikel/brexit-ror-om-i-europaparlamentet-det-kan-paverka-klimatfragorna/

3 reaktioner till “Istället för att skära i EU:s budget skapas nya mandat när Brexit snart blir verklighet

  1. EU är i sig ett djupt odemokratiskt organ som gynnar sina egna och den elit som står bakom bildandet. Att folket i olika länder skulle få mer inflytande över politiken var aldrig meningen vilket klart framstår ju längre vi låter elitens organisation få styra.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s