Har ni hört den förut?

Knappt har man tagit in förödelsen efter nattens kraftiga sprängningar förrän fler allvarliga incidenter rullar in – exempelvis ungdomar som attackerade en man i 70-års åldern med tillhyggen i Kristianstad samt slog sönder hans bil och en kvinna som blev omringad samt rånad av ett gäng på eftermiddagen i södra Stockholm. Incidenter som för några år sedan hade klassificerats som väldigt allvarliga, men som nu är vardagsmat och inte uppmärksammas såvida ingen dör eller blir rejält skadad.

Våra styrande tävlar just nu i konsten att ta livet med en klackspark oavsett om vi står på randen till anarki. Statsminister Stefan Löfvén anser till exempel att regeringen tar ansvar, inrikesminister Mikael Damberg är arg och proklamerar att man ska slå tillbaka, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni uttryckte senast igår att man ska knäcka gängen och Miljöpartiet uppmanar alla rasister att sluta hata Sverige.

Det patetiska i sammanhanget är att Stefan Löfvén redan 2017 hade som löfte att knäcka gängen, men som synes är det enda man har knäckt hittills landets välfärdssystem samt medborgarna som tvingas leva i en allt större otrygghet i ett land där polariseringen är avgrundsdjup. Den grova kriminaliteten och ungdomsligisterna däremot härjar fritt!

Det är hur tydligt som helst att ingen – varken i regeringen eller bland dess stödpartier – har någon som helst aning om hur de ska stoppa problemen som finns här och nu. Det enda man kläckt ur sig är alla förebyggande insatser man satsar på samt hårdare straff – åtgärder som inte ens naggar kanten på det anarkiliknande läget som råder på gator och torg.

Men det är dessa luftslott som vi ska bli euforiska av, det är nu vi ska känna att våra makthavare har läget under kontroll. Märkligt nog infinner sig inte känslan oavsett hur hårt jag blundar!

#wehearditallbefore

#vigillarintefegapolitiker

Bildkälla: Aftonbladet, Fria Tider

9 reaktioner till “Har ni hört den förut?

 1. Vad betyder egentligen att knäcka gängen?
  Vad är Stefans definition?
  När ska det ske? På lite längre sikt? När ska det påbörjas?
  När ska det vara klart?
  Ett sätt är kanske att låta dom föräta sig på bullar, men dels låter det lite naivt. Typ tafsa inte armbanden, och om det nu skulle fungera så bryter vi väl mot någon FNkonvention eller något annat.
  En väldigt klok person tyckte att pudelns kärna var varför de spränger.
  Sprängdåd i bebyggelse utan förvarning tycker jag borde klassas som terrordåd, men regeringen verkar inte (våga) hålla med.

  Gillad av 1 person

 2. Så är det i landet utan ansvar.
  Svenska politiker sig själva till gudar och plundrar folket.
  Säger regler och släpper in massa kriminella som skadar folket utan ansvar.
  Vi har inga myndigheter med ansvar eller sjukhus.
  Rättsväsendet har inget ansvar för brottsoffer.

  Gillad av 1 person

 3. Det är dags att byta fokus på myndigheten som ska skydda vanligt hederligt folk så dom slipper lika kuratorer och soc tanter i förorten och göra det dom är till för. Det hjälper inte med fler poliser som det förvisso inte blir snarare tvärtom så länge deras arbetsdirektiv inte tillåter rätt arbetsuppgifter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s