Allas lika värde – inte i Sverige

Det finns några skribenter som media uppenbarligen inte anställt på grund av deras förträfflighet med pennan, utan snarare på grund av deras aktivism som lyser igenom deras texter och genererar klick samt klirr i kassan. Aftonbladets Linnéa Claesson och DN:s Lisa Magnusson är två av dem.

Den sistnämnda har tidigare utmärkt sig som en som inte anser att hedersproblematiken är ett muslimskt relaterat problem, hon bejakar slöja på barn och anser att Ivar Arpi är rasist. Det ironiska i sammanhanget är att hon 2018 deklarerar att det är ett oförsvarligt svek att tvinga på småtjejer slöja, medan hon 2020 konstaterar att ingen kvinna blir frigjord av förbud.

Nu kan hon även lägga till sin resumé att vi ska ta verbala attacker mot partiledare med en klackspark samt skaka av oss det faktum att politiska budskap sprids via det skattefinansierade public service-organet.

I ett normalt samhälle hade alla enats under parollen att det är oacceptabelt att partiledare attackeras verbalt oavsett vem det riktas mot, men i Sverige anses det acceptabelt så länge måltavlan är ”brun” och således förtjänar det goda hatet.

Åkesson har kallats både det ena och det andra av såväl journalister som andra partiledare och så klart vanligt folk som till och med skickat hotbrev riktat mot Åkessons lilla son. Det är ok att bära klädesplagg i Plenisalen med hatbudskap mot partiet, i TV-shower är det inte fel med utspel mot ”nazistpartiet” och självklart är det acceptabelt att avteckna Åkesson som Hitler eller Mussolini i nidbilder – till och med iscensätta hans död på ett skojsigt sätt på bild.

Jag minns att det var ett helt annat ljud i skällan när det sjöngs nidvisor/snapsvisor om Olof Palme. Inte för att jag försvarar det, men jag vill bara påvisa dubbelmoralen och hyckleriet som genomsyrar hela etablissemanget!

#detgodahatet

#itsokwhenwedoit

Bildkälla: DN

5 reaktioner till “Allas lika värde – inte i Sverige

 1. Du slår på fel personer,attackera tidningsägarna istället.Tidningsägarna som kväver en debatt,som jagar oliktänkande osv.
  #hurdogbeschirrabani

  Gilla

 2. Skribenter är ett passande namn på dessa faktaresistenta åsiktsmaskiner. Min definition av en journalist är en person som ger dig ALLA fakta om en händelse och låter dig själv bilda dig en uppfattning om det är bra eller dåligt. Dagens media är bemannade av folk med en egen agenda som låter den styra hur saker presenteras och vilka fakta som väljs ut och vad som döljs, det genomsyrar tyvärr all media här idag.

  Gillad av 1 person

 3. Tja, det är ju så det ser ut. Alla med normal syn, hörsel och fungerande tankeapparat har sett det komma. Ruskigt att tänka hur det hade varit om inte alternativmedia hade funnits. SVT och SR är ju lydiga redskap som är skattefinansierade och som belönar politruker som de ovan med bra månadslöner. Obehagliga personer som i en annan tid och ett annat land kunde varit väl så delaktiga i fruktansvärda saker. De säljer sig och får som tack betalt. Klart de ska kritiseras, varför inte. Sen är det riktigt att som Bard gör idag vända sig direkt till makten när han skriver direkt till Bonnier, saken gäller bl a det lydiga och obehagliga kräket Wolodarski som förstör livet för enskilda människor vars åsikter eller beteende han inte tycker om. Men, förändring är på gång sedan länge, det som skrivs finns kvar i molnet liksom vilka som gjorde det. Många har redan börjat montera ner PK-skylten och ser sig om efter nödutgången, skynda er, det kommer bli trångt där snart. Vart ska ni ta vägen då, Claesson och Magnusson m fl?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s