I Sverige är inte alla lika inför lagen

När poliser blir förolämpade och till exempel kallas för ”snuthora” finns det praxis där man kan åtala de misstänkta, men när det gäller landets åklagare finns det ingen praxis att luta sig mot. Det står klart efter att överåklagare prövat ett ärende där ord som ”åklagarfitta”, ”knulla din mamma” och ”stampad på” framförts i ett brev till en åklagare, men där riksåklagaren har valt att inte ta upp det till prövning. Det kan ses som en förolämpning, men det är inte påkallat ur allmän synpunkt att väcka åtal för detta – det vill säga det är inte värt att ta upp det.

Det är väl märkligt att det inte anses som ett brott som kan ge straff att öppet i skrift förolämpa personer inom rättsväsendet?! Samtidigt har vi ett system där man lägger stora resurser på att åtala pensionärer som kritiserar invandringen på sociala medier genom att skriva olämpliga ord som man anser är likvärdigt med hets mot folkgrupp. I jämförelse är det dock inget fel med att rasistiskt förnedra svenskar på samma sätt. Budskapet som signaleras i de fallen är att det är förbjudet att hetsa mot invandrare, men inte mot svenskar.

Inom rättsväsendet syns således också tydliga skillnader numera eftersom det är ok att skriva såväl förolämpningar och hot till en åklagare, men skulle en åklagare ens våga yppa något som kan anses som kränkande mot någon så är den personen garanterat rökt. Likhet inför lagen? Jo pyttsan!

Självklart är hat och hot på nätet samt i verkligheten oacceptabelt oavsett vem måltavlan är, men det blir patetiskt när samma linje inte gäller för alla. Tydligen får de personer som väljer att arbeta inom rättsväsendet stå ut med att bli kallade för de mest nedsättande epiteten – det är väl en del av jobbet…

#detgodahatet
#låtallaindividerbehandlaslika

åklagare

9 reaktioner till “I Sverige är inte alla lika inför lagen

 1. Vi lever inte längre i Sverige, vi lever enligt politiker och opinionsledare i PK-landet Sverige och det är ett land där man kan tänka ”rätt” tankar så blir allt bra oavsett hur stor skillnad det är mellan verklighet och tanke.

  Gilla

 2. Svensk lag diskriminerar Svenska , hedliga och ärliga människor.

  Vissa invandrare främst muslimer särbehandlas och man tar hänsyn till
  Deras lagar mer än till Svenska.
  2013-2020
  När vanligt folk mördas, rånas , våldtas, kränks, hotas, misshandlas
  då avskrivs målet och offret blir kallad rasist.
  Oavsett antal vittnen
  2016-2017
  Började polis och sjukpersonal prata om våldet och hoten från invandrare
  Obs vi har haft invandrare i 40 år. Med ökad brottslighet.
  Explosion 2015 men allt försökte man tysta.
  2018-2019
  Nu börjar många inse problemen men politikerna gör allt för att tysta ned.
  Vilket bara gör dom se ännu dummare ut.total blåsta måste de vara om
  De tror att någon ska gå på deras lögner.
  Speciella lagar för att skydda poliser. Och blå ljus personal

  Det rimmar fruktansvärt dåligt med att vi alla är lika mycket värda.
  Ursäkta men hur stor hjärnkapacitet har hota beslutsfattare ”noll”
  Så om en vanlig medborgare går ut. En reporter , brandman och domare.
  Och alla blir anfallna och misshandlade,
  Så rycker polisen ut och åtalar bara hen som misshandlat brandmannen.?????

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s