Belgiens regering anser inte att ekonomiska migranter har skyddsstatus och skickar hem palestinier

Förra året ansökte 23.000 personer om asyl i Belgien och precis som i Sverige får många asylsökande vänta alltför länge på beslut eftersom asylprocessen tar för lång tid. Man överväger nu att rekrytera mer personal samt effektivisera arbetet.
 
Den största gruppen av asylsökande kommer från Syrien och Palestina. Fram till förra året fick alla från Palestina skydd, men eftersom situationen i Gaza nu har förändrats så anser man att palestinier nu kan börja skickas tillbaka.
 
Dirk Van Den Bulck, kommissionsansvarig för flyktingar och statslösa personer menar att ekonomiska migranter inte har rätt till skydd.
-”Under lång tid var det inte möjligt att skicka tillbaka palestinier till deras land eftersom de inte fick komma in i Gaza. Det har nu ändrats och i de flesta fall som involverar palestinier så handlar det om att de flyr av ekonomiska skäl. Då finns ingen anledning för skydd och de måste återvända.”
 
Ord och inga visor! Sverige som blivit ett andra hem för all världens ekonomiska migranter framför riktiga flyktingar har lite att lära där.
 
Det hade varit intressant att höra en kommentar från den svenska regeringen om när vi ska börja repatrieringen av alla de som saknar skyddsskäl samt alla de som fått avslag på sina asylansökningar men ändå stannar kvar i landet? Syrien, Somalia, Afghanistan och Palestina är alla exempel på länder där det blivit mer stabilt samt där regeringarna även kallat hem sina landsmän för att hjälpa till att bygga upp länderna igen. Finns det överhuvudtaget någon plan?
 
Men som sig bör råder absolut tystnad när det handlar om dessa prekära frågor!
 
belg

4 reaktioner till “Belgiens regering anser inte att ekonomiska migranter har skyddsstatus och skickar hem palestinier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s