Tänk om vi fick en valfri önskning

Nyligen såg jag filmen Aladdin med barnen där Will Smith gör sig bra som anden och jag lekte med tanken hur landet hade tett sig om vi hade kunnat nyttja en valfri önskning.

Tänk om anden kunde komma hit och knäppa med fingrarna samt se till att alla politiska beslut från de senaste två decennierna upplöstes – med tillägg av borttagandet av tjänstemannaansvaret från 1976, införandet av regler för riksdagsspärren med 4% från 1968 och bestämmelser om fallskärmar samt arvoden/ersättning till politiker som härrör från 1980-talet.

Det skulle exempelvis inkludera migrationsöverenskommelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet, amnestin till afghaner som saknar skyddsskäl (även kallad gymnasielagen), Alliansens uppkomst och återuppståndelse, bildandet av DÖ och JÖ, ökad anhöriginvandring, öppna gränser, PUT till alla som uppgav att de kom från Syrien, godkännande av böneutrop, privatfinansierade moskéer med radikal inriktning, nya möjligheter att stoppa radikalisering, hårdhandskar mot IS-återvändare, inte tillåta religiösa friskolor, möjlighet att få ny lagstiftning för medborgarskap, möjlighet att kasta ut alla illegala migranter vars extraordinära förmåner plötsligt upphört och alla kriminella personer utan medborgarskap, ingen klimatbluff samt dessutom en unik möjlighet att börja om på nytt utan den nuvarande smågalna regeringen, där folket själva får välja sina politiska företrädare som sig bör.

Det skulle helt klart försätta oss i en helt ny situation där vi ges möjlighet att göra om och göra rätt, men tyvärr är det så klart en ouppnåelig dröm som vi pratar om. Här finns ingen bakdörr och oavsett om någon av våra makthavare helt apropå skulle drabbas av en blixt av sunt förnuft och hitta sin ryggrad så finns det inget som kan göra ogjort alla de oförrätter som skett sedan lång tid tillbaka och skapat såväl orättvisor samt polarisering, utan detta är vad vi medborgare måste leva med samt framförallt våra barn måste utstå under en oöverskådlig framtid!

#detnyasverige
#ificouldturnbacktime

En reaktion till “Tänk om vi fick en valfri önskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s