Kvalitetsjournalistik är en bristvara i Sverige

När man scrollar igenom dagens magra nyhetsskörd i Aftonbladet, Expressen, DN, GP, SvD och SVT så är det exakt samma innehåll – man skulle kunna tro att samtliga använt copy-paste. Så otillfredsställande att ta del av och det känns som att vi inte får hela bilden. All fokus är på Iran-konflikten och kritiken av Trump börjar bli löjlig. Till och med klimatdebatten har hamnat i skymundan.
 
Jag tycker mig se en förändring i nyhetsrapporteringen för några veckor sedan jämfört med nu och allt kan inte skyllas på upptrappningen i Mellanöstern. När våra nyhetsmedier inte går att särskilja och inga grävande reportage eller avslöjanden görs om ett land där såväl problem som systemfel hopar sig är det något som är allvarligt fel.
 
Var är modet att kritisera och ifrågasätta? Är man journalist ska man väl brinna för att förmedla nyheter till befolkningen och gräva fram sanningen?
 
Jag hoppas att det är en tillfällighet och inte direktiv uppifrån om att frisera Sverigebilden!
 
#dennyasverigebilden
copycat

12 reaktioner till “Kvalitetsjournalistik är en bristvara i Sverige

 1. Jag reagerade också på Aktuellt i förrgår: tågen går i tid (nästan) och brottsligheten går ner… Och idag: att Sverige kunde exportera el förra året. Tydligt att 2020 skall bli ett år med hjärntvätt.

  Gillad av 1 person

 2. Å andra sidan: jag läste hos dig först att bränderna i Australien till stor del är anlagda. Idag rapporterar Ekot om samma sak. Pyromaner och plundrare även där. Sorgligt.

  Gillad av 1 person

 3. Ingen inom maktens sfär vill en oberoende journalistik i en enpartistat vilket Sverige i praktiken redan är med den regeringskonstellation, Jöken, som vi har. Men folket börjar vakna tack vare sinnesfriska oberoende journalister som du, Jenny!

  Gillad av 1 person

   1. Det tycker jag då verkligen inte! En journalist skall ju som du belysa samhällets olika händelser och skapa debatt vilket i PK-tider som detta är oerhört viktigt!
    En stor eloge till ditt engagemang och dina välskrivna artiklar om många olika delar av samhället! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s