Knivbeväpnad kvinna i niqab arresterad i Paris – när ska Sverige införa burkaförbud som en säkerhetsåtgärd?

En 37-årig kvinna i Paris arresterades i söndags på Austerlitz stationen och innanför sin klädnad hade hon en kniv med ett 15 cm långt blad och ett exemplar av Koranen.
 
Hennes uppförande på stationen väckte uppmärksamhet då hon gick fram och tillbaka medan hon pratade med sig själv, utan att vänta på ett tåg eller någon annan resenär. Kvinnan hade inga ID-dokument, men senare framkom det att hon fanns på listan över försvunna personer.
 
Det är oklart om kvinnan planerat att utföra någon attack, men hennes beteende väcker frågor – särskilt efter att en IS-jihadist den 1 januari släppte en propagandavideo på franska som illustrerar hur man attackerar otrogna i Frankrike med ett enkelt knivblad. Förra fredagen attackerade således en man andra förbipasserande med en kniv i en park i Villejuif medan han skrek “Allah Akbar” och dödade en person samt skadade två andra. Dagen efter i Metz drog en radikaliserad man kniv medan han skrek samma sak, dock utan att skada någon.
 
Detta aktualiserar åter frågan varför Sverige inte infört burkaförbud? Frågan är inte ens aktuell på riksnivå trots att det är en stor säkerhetsrisk med personer som maskerar sig och kan bära allt från bombbälten till vapen under sin klädnad.
 
Varför är vi så naiva i Sverige och väntar hellre på att något ska hända innan det förs upp på agendan? Med fler extremister i landet än många andra europeiska länder torde det finnas många säkerhetsfrågor att ta tag i, men när man inte ens kan utvisa personer som bevisligen begått brott och är ett hot mot rikets säkerhet så ska man nog inte vara förvånad över det uteblivna ansvarstagandet från våra styrande.
 
Dessutom anser både svenska kvinnor och män att barn ska ha slöja i Sverige, så det är väl självklart att vi även ska låta maskerade kvinnor i tält vandra runt som tickande bomber på våra gator i religionsfrihetens namn. Det är en del av den nya stadsbilden!
 
PARIS.jpg

5 reaktioner till “Knivbeväpnad kvinna i niqab arresterad i Paris – när ska Sverige införa burkaförbud som en säkerhetsåtgärd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s