När brottsliga handlingar får förskönande omskrivningar bör man ana ugglor i mossen

Det har otaliga gånger under förra året basunerats ut att svenska folkets ökade otrygghet beror på medias ”överdrivna” rapportering om det nya våldsamma Sverige. Är således statsmaktens nyårslöfte att lägga locket på och hålla skenet uppe genom att försöka invagga befolkningen i en falsk trygghet?

Igår kallade YA en sprängning vid ett bostadshus i Helsingborg för en ”olycka” och idag har SvD och andra medier en rubrik med ”Hål i husvägg efter explosion” som sorteras under kategorin ”olycka” i vissa tidningar trots att det rör sig om en sprängning vid en villa i Klippans kommun som fått omfattande skador på fasaden och för några veckor sedan hade fått en helt annan rubricering samt ett helt annat fokus än en liten notis. Det är definitivt inga olyckor utan snarare organiserad brottslighet där man utövar hot.

Idag får vi också veta att skjutningar minskar i storstäder. Vad kommer härnäst – våldtäkterna minskar, bilbränderna har upphört, terrorhotet är lägre än på årtionden, rånvågen mot äldre är över, knivrånen mot minderåriga har drastiskt minskat och gängkriminaliteten är på väg att dö ut?

Självklart är det bra om det börjar gå åt rätt håll, men att tro att saker och ting ska upphöra utan några särskilda åtgärder bara för att vi gått in i ett nytt år är inte särskilt troligt.

Våra styrande har en enorm uppförsbacke framför sig när de återvänder till jobbet den här veckan och det är inte bara landets växande problem inom de flesta sektorer som är ett överhängande hot, även svikande opinionssiffror och misstro i form av ett kraftigt politikerförakt ligger som ett täcke över våra makthavare. Att då försöka sopa allt under mattan istället för att rakryggat erkänna problemen och våga agera därefter lär inte rädda varken landet eller deras eget skinn!

#vibehöverinteflerdimridåer
#vigillarintefegapolitiker

3 reaktioner till “När brottsliga handlingar får förskönande omskrivningar bör man ana ugglor i mossen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s