Så länge kvinnor stödjer kvinnoförtryck kommer vi aldrig kunna stoppa det

Deb 13 januari är det som bekant dags för manifestationen mot Skurups kommuns beslut att införa slöjförbud i skolan och förskolan upp till sjätte klass, som arrangeras av Malmös Unga Muslimer och de har så klart inte svarat på min fråga om varför de anser att barn ska bära hijab.Diskussionerna i inlägget som härrör till de kommande protesterna har gått varma och några unga invandrartjejer har gett sin syn på saken och det är skrämmande att ta del av deras brist på insikter om vad slöja på barn innebär.En av dem är född i Sverige, har aldrig burit slöja själv, men är helt och fullt för att barn ska få välja ”frivilligt” samt anser att de flickor som lever i förtryck är så få att det inte är värt att införa förbud för deras skull.En svensk kvinna ska deltaga i protesterna för att visa solidaritet med sin dotters klasskamrat som är förtvivlad över att behöva gå utan hijab i skolan. Hon kan dock inte motivera varför hon stödjer detta kulturellt betingade problem, däremot är hon övertygad om att det är viktigt att barn får välja själva. 🤦‍♀️En tjej med hijab och palestinska rötter blandade gärna in SD och rasism i sina kommentarer trots att det inte har ett dugg med saken att göra. Hon kan inte överhuvudtaget motivera varför hon stödjer att små barn skolas in i kvinnoförtryck redan från barnsben samt att små flickor sexualiseras, utan hennes argument är att flickor vill se ut som sina mödrar, vilket inte är ett hållbart argument.När små flickor vill sminka sig eller plastikoperera sig säger vi vuxna ifrån ”du får vänta tills du är äldre”, så varför kan inte muslimska mödrar säga till sina barn att de får vänta tills sjunde klass innan de får bära slöja?
Det finns dessutom inget som hindrar barnen från att testa på att klä sig i slöja hemma eller utomhus – det är enbart i skolan de ska gå utan hijab.Vederbörande valde då att lämna diskussionen eftersom jag inte har någon kunskap. Nedan är en av hennes kommentarer och jag hoppas det ösregnar i Skurup imorgon eftermiddag när dessa kvinnor sviker det täcka könet genom att deltaga i en manifestation utan att ha belägg för det man protesterar mot!Jag blir verkligen mörkrädd över att unga kvinnor som är födda i Sverige – inklusive etniskt svenska kvinnor – på fullt allvar stödjer att småbarn ska bära hijab. Personer som en dag ska ta över efter oss!Således blir den naturliga frågan varför vi kämpar emot något som vi redan vet att vi kommer att förlora? Det är såväl kvinnor som män som tycker att barn i Sverige ska bära hijab, dessutom stora väljargrupper för våra giriga politiker som gör allt för makten. Det är självklart att ingen kommer bry sig om att några hundra protesterar för barnens rätt i samhället! Varför inte bara låta dem sitta där med sina huvudbonader – varför bry sig?Åh jag behöver luft och rensa hjärnan efter det här. Ut i motionsspåret med håret flygande i vinden. Bäst att passa på så länge man får gå barhuvad!______________________________”Det är enstaka fall där barn verkligen tvingas till att ta på sig slöja. Så som små barn tar på sig klackar skor och går runt i hemmet för att deras mamma har på sig klackar, så tar småbarn på sig slöja för att de ser att deras mamma har på sig slöja.Jag undrar verkligen hur vårt land Sverige kommer se ut i framtiden. Har alltid varit vita skallar som ska bestämma över andras kroppar, förr i tiden fick man exempelvis inte visa hud, idag ÄR MAN TVUNGEN till att visa hud och får endast bada naken.
I mina ögon är det ni som är kvinnor/barnförtryckarna. Det är ni som förtrycker oss och inte våra föräldrar. Det är ni som tvingar oss till saker och ting som vi inte vill.Jag tycker bara synd om de flyktingar som flytt till Sverige för dom söker frid och fred, och istället möter på förtryckare som tror att de äger andras kroppar och försöker bestämma över alla. Om du nu verkligen bryr dig över barn som blir förtryckta hemma och tvingas till saker och ting, så kontakta socialtjänsten och fråga vart dessa barn lever och börja gör skillnad där.”https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=752076681982099&id=100015393210085

7 reaktioner till “Så länge kvinnor stödjer kvinnoförtryck kommer vi aldrig kunna stoppa det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s