En annorlunda nyårskrönika

Idag skriver vi 2019 för sista gången och om några timmar går vi in i ett nytt spännande år – eller? Det är samma visa varje årsslut, man summerar året som gått och tar sig för pannan över hur illa ställt det är i landet, intalar sig själv att nu kan det bara bli bättre och tänker att nästa år händer det, för att slutligen sitta och sammanfatta en ännu mer galen resumé nästa nyårsafton. Ärligt talat känner jag just nu varken framtidstro eller hopp inför 2020, men vem vet – jag kanske blir glatt överraskad!

I år blir det en lite annorlunda nyårskrönika som ser tillbaka på året som gått i nyhetsväg. Ni som varit med länge vet att långa inlägg förekommer frekvent och detta är så klart inget undantag, kanske till och med ett rekord, men ska vi sammanfatta ett år krävs det dock en del tecken och den som orkar hänger med – nu kör vi !

JANUARI

Året började inte särskilt stillsamt och på nyårsdagen körde en 50-årig man in i en folkmassa i tyska Essen och skadade flera i en attack riktad mot invandrare.

Januari präglades för övrigt av den uppmärksammade mordutredningen av danska Louisa och norska Maren, som i december blev våldtagna, fick halsen avskuren och halshöggs av terrorister i ett tält i bergen i Marocko. Dessutom var hijabprotesterna i Iran på tapeten samtidigt som det avslöjades att årets affisch för Majblomman bestod av ett motiv av enbart invandrartjejer – inklusive en som bar hijab.

Matteo Salvini satt fortfarande vid makten vid den här tiden och var i högform i sin strävan efter att stoppa illegal migration till Italien.

Sverigedemokraterna backar från kravet om Swexit, ett av de löften man gått till val på och säger sig istället vilja ändra EU inifrån.

I början av januari fick världen också lära känna 18-åriga Rahaf Mohammed al-Qunun från Saudiarabien som under tiden som hon var på semester med sin familj i Kuwait flydde från familjen som ville döda henne och blev kvarhållen på flygplatsen i Bangkok när hon var på väg till Australien för att söka asyl. I Rahafs fall slutade allt lyckligt och fokus sattes på unga kvinnors situation i Saudiarabien, något som kronprins Mohammad Bin Salman arbetat mycket för att förbättra. Ett exempel på de reformer som genomförts är att kvinnor får köra bil, resa utan manlig ledsagare och att man upphört med könssegregering på restauranger.

I Sverige var all fokus dock på regeringsbildningen, som efter valet hade gått olidligt långsamt och främst verkade bestå av politiker som fikade med varandra. Människor pendlade mellan hopp och förtvivlan över om man skulle få genomlida ytterligare fyra år med Stefan Löfvén och hans galna regeringskollegor vid spakarna. Med facit i hand vet vi tyvärr hur det gick och i januari var katastrofen ett faktum när den förhatliga Januariöverenskommelsen som inkluderade S, MP, C och L bildades.

Nu började även ”klimathotet” att basuneras ut från massmedia på allvar med hjälp av världens nu mest kända klimataktivist Greta Thunberg som galjonsfigur och resten är historia.

FEBRUARI

I Februari gjorde Al Jazeera ett reportage från Stockholmsförorten Rinkeby med titeln ”Rinkebys mödrar” som visade hur en grupp somaliska kvinnor fått nog av att flera pojkar mist sitt liv i gängrelaterat våld och därför nattvandrade i området på helgerna iförda orange väst. Ännu en fläck på Sverigebilden och tyvärr har inte gängkriminaliteten minskat under det senaste året – tvärtom är det många unga offer som fått sätta livet till i kriminella uppgörelser som heller inte ser ut att minska i antal. Förr talade man om att de kriminella tog död på sig själva och att det inte var så mycket att orda om, men 2019 präglas av att brottslingarna inte längre har några spärrar och dåden sker i dagsljus samt bland civila.

Den danska regeringen presenterade en undersökning som visade att ungefär var femte icke-västlig invandrare i Danmark har en inställning som motarbetar jämställdhet samtidigt som den svenska regeringen fortsatte ignorera de växande problemen.

EU hade planer på att minska migrationen till Europa genom att inrätta plattformar i Afrika så att människor kunde söka asyl på afrikansk mark. Detta ogillades av den Afrikanska Unionen som ansåg att man då skulle bryta mot internationell lag eftersom det kunde inskränka de kvarhållna personernas rättigheter. Resultatet vet vi – inte ett dugg har gjorts från EU:s sida under året för att arbeta för att minska massmigrationen från Afrika och Mellanöstern till Europa som långsamt håller på att förgöra hela kontinenten.

I månaden februari vaknade oppositionen till liv och kom äntligen med konstruktiva förslag på hur Sverige ska hantera IS-återvändarna. Att dra in medborgarskapet var en sak som diskuterades, men tyvärr är det inte så mycket mer som hänt på den här fronten trots säkerhetsaspekten utan i det stora hela är det mycket snack men ingen verkstad från främst regeringens sida.

Februari var också månaden då de modiga Moderatkvinnorna Sophia Jarl och Sylvia Nilsson tog ytterligare ett steg i kampen mot kvinnoförtryck genom en interpellation där man ifrågasatte varför kommunen använde bilder på kvinnor och barn i slöja i kommunens informationsmaterial. Något som senare totalsågades av den politiskt korrekta kommunfullmäktigeförsamlingen i Norrköping, men det skapade åtminstone en välbehövlig diskussion. Nivån på debatten kan dock ifrågasättas – Centerpartiet frågade till exempel om Moderaterna även ville förbjuda tomtemasker.

SvD gjorde en kartläggning som visade att var fjärde utvisningsärende (24%) som polisen just då arbetade med inte kunde verkställas eftersom många länder inte tar emot personer som inte återvänder frivilligt. Samtidigt rapporterades det i början av året om flera kompetensutvisningar, en trend som började redan året innan, av bland annat en IT-utvecklare, en entreprenör och en prisbelönt barista. Problemet med kompetensutvisningar och att det för många framstår som att man utvisar integrerade människor som försörjer sig själva samt låter bidragstagare och kriminella avskum få stanna i landet oavsett, är något som för övrigt fortsatt prägla debatten under hela året.

Sveriges problem med extremism har under året blivit ännu mer tydlig och Moderatpolitikern Hanif Bali gjorde ett utspel där han konstaterade att ”Sverige har blivit för jihadisterna vad Argentina var för nazisterna”, vilket även snappades upp av utländsk media och kommentarer som ”Sweden as we knew it is dead. They just don’t know it yet” florerade. Ännu en plump i protokollet för Sverigebilden.

Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson, tillika en hjältinna i mina ögon, vågade öppet kritisera bilder på barn i slöja i idrottssammanhang. Efter massiv kritik tvingades Gustavsson avgå och PK-etablissemanget vann ännu en gång en rutten seger på bekostnad av små flickors rätt till frihet, men Gustavssons utspel öppnade för en viktig debatt.

Februari slutade i stora protester i Argentina efter att en 11-årig flicka som utsatts för våldtäkt inte fått tillåtelse av myndigheter att göra abort. I augusti röstade för övrigt senaten i Argentina om att legalisera abort, men det blev så klart ett nej – ett stort nederlag för landets kvinnor och flickor.

MARS

På internationella kvinnodagen iklädde jag mig för första och sista gången i en hemmasnickrad niqab som protest mot etablissemangets fake-feminister. En förfärlig upplevelse även om det bara var några få minuter och jag undrar fortfarande hur man klarar av att andas i ett sådant plagg.

Storbritannien dömde för första gången en kvinna för kvinnlig könsstympning i en vägledande dom efter att hennes dotter tvingats genomgå ingreppet.

Den iranska människorättsaktivisten Nasrin Sotoudeh greps redan sommaren 2018 och i mars i år dömdes hon till 33 års fängelse för att kämpa för kvinnors rätt att slippa bära slöja. Rätten dömde henne även till 148 piskrapp för att ha uppträtt i domstolen utan hijab. Frankrike uppmanade Iran att släppa Nasrin, men från Sverige har det inte hörts ett knyst från regeringen vad jag vet. Det verkar dessvärre som att Nasrin fortfarande sitter fängslad.

I Saudiarabien hölls en rättegång mot kvinnliga aktivister där varken diplomater eller media fick närvara. Det handlade om ett dussin fängslade kvinnor som protesterat för kvinnors rättigheter att få köra bil innan förbudet togs bort. Många länder, inklusive alla 28 EU-länder samt Kanada och Australien krävde att Saudiarabien skulle släppa aktivisterna. Både USA och Storbritannien utövade också påtryckningar och i slutet av mars släpptes kvinnorna fria.

Mars präglades dock främst av moskéattacken på Nya Zeeland där 49 personer mördades. IS lovade snabbt vedergällning.

Ett lastfartyg som räddade över 100 migranter i nöd utanför Libyens kust skulle återbörda migranterna till Libyen, men då kapade migranterna fartyget och tvingade besättningen att köra mot norra Europa. I slutändan bordade maltesiska styrkor skeppet och återtog kontrollen. Överlag har nyhetsåret präglats av återkommande nyheter om migrantbåtar som fortsätter att anlända till Italien, Frankrike och Grekland. När Matteo Salvini var inrikesminister var det kalla handen, men efter regimskifte har man återigen öppnat upp för illegal migration och släppt igenom otaliga migranter som sedan tagit sig vidare in Europa. EU har som bekant inte kurage nog att göra det som krävs och än mindre enas om en gemensam migrationspolitik, istället fortsätter man sända ut öppna gränser-budskap som i sin tur genererar fler döda migranter som drunknar i tron på att gräset är grönare på andra sidan.

Skolbränder verkar inträffa varje år nu för tiden och i mars brann det två gånger på Grimstaskolan i Upplands Väsby – först på en toalett som lärare kunde släcka och senare samma vecka bröt det ut en brand på taket till skolans huvudbyggnad som misstänks vara anlagd och utreds som mordbrand . Efter att skolan brandhärjats tre gånger på sju månader fick chefen för de kommunala skolorna i Upplands Väsby nyligen nog och sedan slutet av oktober patrullerar väktare skolans korridorer för att hindra att något liknande händer igen. Polisen vet för övrigt inte vem som ligger bakom bränderna. Väktare som patrullerar skolor har vi väl alltid haft?!

I mars deklarerade Syriens Demokratiska Styrkor (SDF) seger över Islamiska Staten i Syrien (Daesh), men som bekant har fundamentalisterna inte försvunnit från jordens yta utan hotet kvarstår i andra former. I samma månad uppmanade kurderna i Syrien omvärlden att ta hem IS-barnen som ansågs som potentiella terrorister. Under året har vissa länder börjat ta hem barn, men långt ifrån alla. I Sverige har de uppmärksammade Skråmo-barnen kommit hem tack vare morfaderns försorg. Huruvida det är ett klokt beslut att låta tickande bomber – såväl barn som vuxna – återvända till Sverige som man en gång valt att vända ryggen och chansa på att man lyckas avradikalisera dessa skadade individer återstår att se.

I Belgien avslöjades det hur sexuellt utnyttjande av barn var vida utbrett inom Jehovas Vittnen i Belgien och Holland. Liknande problem har tidigare rapporterats i Jehovas Vittnen i Finland och Australien. I Sverige var det mer tyst, men lite senare på året tog journalisten och föreläsaren Galaxia Wallin initiativet till ”#JagVittnar”, ett #MeToo-upprop för ex-Jehovas Vittnen. Dessutom har Kristina Yüceyatak engagerat sig i att stödja ex-vittnen på olika sätt, bland annat genom ett upprop mot regeringens beslut om att börja ge Jehovas Vittnen statsbidrag.

APRIL

IS utlovade vedergällning efter moskéattacken på Nya Zeeland, kom när 290 människor mördades i en terrorattack utförd av sju självmordsbombare i Sri Lanka som främst slog mot kristna mål.

Det noteras att svenskar blivit en minoritet i Malmö, vilket skedde redan vid årsskiftet.

Ecuador beslutade sig för att sälja sig till USA och utlämnade visselblåsaren och Wikileaks-grundaren Julian Assange till den brittiska polisen. 48-åringen sitter idag i brittiskt fängelse med sviktande hälsa och kämpar fortfarande mot att bli utlämnad till USA som vill ställa honom inför rätta för spionage som kan ge upp till 175 års fängelse. Över 60 läkare skrev nyligen ett öppet brev där de deklarerar sin oro över Assanges hälsa och man befarar att han kan dö i det brittiska säkerhetsfängelset.

Vårbudgeten presenterades och 2 miljarder till klimatet stack ut rejält, men vad vi inte visste då var att det var en västanvind med vad som skulle komma senare under året. ”Ge oss era pengar så ska vi rädda klimatet” är en stående slogan för det här året när klimathysterin nästan dagligen nått nya höjder samtidigt som vi hela tiden bara får ena sidan av myntet presenterat för oss.

Den 850-åriga katedralen Notre Dame brann ned till grunden.

Algeriets president Ailing Bouteflika avgick efter att ha styrt landet i 20 år och även Sudans president Omar Hassan Ahmad Al-Bashir efter att ha behållit makten i tre decennier. Den röda tråden är att folket fått nog och sett till att avsätta de politiker som inte lever upp till förväntningarna.

April slutar med den deprimerande nyheten att årets bikiniomslag på tidningen Sports Illustrated går i islamiseringen och kvinnoförtryckets tecken. Tyra Banks och Elle Mc Pherson fick nämligen se sig slagna av en modell iförd burkini och hijab.

MAJ

Den afghanska journalisten och politiska rådgivaren Mena Mangal sköts till döds på dagtid när hon var på väg till sitt jobb i Kabul.

Bensinupproret med hundratusentals arga svenskar som protesterar mot priset på bränsle börjar synas på allvar.

Allt fler överfallsvåldtäkter börjar ske på ljusa dagen.

Alabama förbjuder abort – även vid våldtäkt och incest. Ett mycket kontroversiellt beslut som skapade stora protester. Delstaten Missouri följde efter i maj och gjorde sällskap med Ohio, Kentucky, Georgia och Mississippi som redan röstat igenom lagar som förbjuder abort.

Libyen beslutar att klassificera Muslimska Brödraskapet som terrororganisation. USA arbetar med ett liknande beslut.

Riksdagsomröstning i Österrike resulterade i att man förbjuder slöja i förskolan och skolan. Liknande beslut finns redan i Frankrike.

Eurovision går av stapeln i Jerusalem och konflikten i Gaza tar ”paus” i några dagar.

Ungdomar i Stockholm antänder ludd-bränder och brandbilarna räcker inte till.

Taiwan beslutar att tillåta gay-äktenskap, medan Kenya gör tvärtom och fortsätter förbjuda det.

Antisemitismen ökar Tyskland, något som skett över hela Europa under året. Samtidigt fortsätter rasmorden mot vita i Sydafrika, även om svensk media inte rapporterar om det.

Klimatjesus tar ett sabbatsår för att segla till Storbritannien. Sabbatsår från vadå var det många som frågat sig eftersom hon inte gått i skola på länge.

Föräldrarna till en 18-månaders flicka i Göteborg födde upp barnet på vegankost (huvudsakligen bröstmjölk, brunt ris och potatis), vilket nästan ledde fram till att flickan svälte ihjäl – en nyhet som även fick internationell uppmärksamhet. Överlag har veganer hörts i debatten under året med bland annat krav om vegankost i skolan. Köttdebatten har också tagit plats och såväl röster mot att äta kött som experter på området som påpekar att kött är både nyttigt och välbehövligt samt bra för miljön har hörts.

Ny bok om mordet på Olof Palme bäddar för fler konspirationsteorier. Oavsett hur det gått till så vet någon eller några högt uppsatta personer i Sverige helt klart vem som mördade Olof Palme, men det lär vi vanliga människor aldrig få veta.

Knähundarna i Centerpartiet räddar kvar Annika Strandhäll i misstroendeomröstningen.

EU-valet präglade maj månad och föga förvånande blev det ingen maktförskjutning bland de svenska mandaten – till och med extremisterna i Miljöpartiet lyckades hålla sig kvar. Vi var många som hade personröstat fram den modiga moderaten Henrik Sundström, som trots att han var den mest kryssade M-politikern efter Tobé ändå inte fick en plats i EU-parlamentet. Det är uppenbart att Moderatledningen valt att ignorera Sundström trots att han har folkets stöd. Men i politik är rent spel en bristvara när det handlar om makt så jag borde inte vara förvånad.

JUNI

Nyamko Sabuni blir utsedd till Liberalernas nya partiledare, men den omtalade Sabuni-effekten verkar än så länge ha uteblivit.

Sommarmånaden präglas av skottlossningar, knivhuggningar, misshandel, rån, bilbränder, grova våldtäkter (även på pojkar – minderårig pojke gruppvåldtagen) och framförallt sprängningar som börjar bli återkommande. Sprängningen vid ett flerfamiljshus i Linköping kablades ut internationellt och vi har heller inte glömt tjejen i Lund som råkade befinna sig på fel plats när det exploderade i centrala Lund. De svenskar som kan åka utomlands på semester denna sommar njuter av ordning och reda samt att slippa se kvinnoförtryckande plagg på gatorna, dessutom är det ingen som längtar hem till eländet igen.

Toppmöte i EU blir första bakslaget för klimataktivisterna när det blir tydligt att inte alla länder tar klimathotet på lika stort allvar som Sverige.

Kristdemokraterna bekände färg i riksdagsomröstningen om familjeåterförening och röstade för regeringens galna förslag om att utöka rätten till familjeåterförening att även gälla den som har tillfälligt uppehållstillstånd och status som alternativt skyddsbehövande. Var det SD som ville se Ebba Busch Thor som statsminister?!

Socialdemokraterna vinner det danska valet och Mette Fredriksen blir statsminister samtidigt som vi svenskar blir varse att det är stor skillnad på danska och svenska socialdemokraters politik.

JULI

 Polisen deklarerar att det våldsamma och multikriminella nätverket Black Axe etablerat sig i Göteborg och utmanar maffian. Samtidigt har justitieminister Morgan Johansson lovat att regeringen ska krossa gängen och hur bra det har gått vet vi alla.

Stefan Löfvén sviker sitt löfte till Iryna som blev skadad i terrordådet på Drottninggatan och tillsammans med dottern utvisades hon från Sverige, vilket blir en bjär kontrast mot det faktum att vi inte kan utvisa kriminella avarter som mördar och våldtager oskyldiga offer.

Bilbränderna och explosionerna fortsätter i oförminskad styrka.

Vårdkaoset fortsätter månad ut och månad in.

Det nya Sverige visar sig från sin bästa sida i flera uppmärksammade attacker med unga personer inblandade – en pojke rånades och förnedrades av tonårsrånare som spelade in sekvensen på sina mobiltelefoner och delade på sociala medier, ett gäng med små pojkar terroriserar ett helt bostadsområde och en 14-årig flicka blev rånad samt misshandlad av ett flickgäng.

Eritreansk man som var efterlyst för våldsbrott i Schweiz knuffade 8-årig pojke och hans mor framför ett höghastighetståg i Frankfurt. Pojken avled.

Danmark firade 1-års jubileum för Burkaförbud och Holland införde förbud mot det kvinnofientliga plagget i augusti, medan det redan existerar i flera andra länder som till exempel Frankrike, Marocko och Sri Lanka. Den svenska regeringen har dock inga planer på att införa ett maskeringsförbud trots att det är en rejäl säkerhetsrisk.

Rapparen ASAP Rocky får ett rejält lyft i karriären efter att ha hamnat i klammeri med rättvisan i Sverige när han tog lagen i egna händer. Sveriges rykte internationellt får sig återigen en törn, men landets dåsande nyhetsredaktioner får plötsligt händerna fulla.

En av landets dyraste politiker med ett stort ansvar i floppsjukhuset Nya Karolinska, Filippa Reinfeldt, gör comeback i politiken som talesperson för HBTQ-frågor. Man kan undra om det verkligen inte fanns någon annan person som var lämpad för rollen än att återtaga en politiker som gjort ett rejält klavertramp? Men det är väl en del i Moderaternas obegripliga strategi för att vinna tillbaka väljarna. Det überdyra sjukhuset visar sig dessutom ha för dålig ventilation och flera operationer måste ställas in.

Klimatgreta börjar uppmana vuxna att strejka för klimatet samtidigt som budskapet om att jorden går under om åtta år basuneras ut. Klimatskräcken sprider sig, flygskam blir ett nytt modeord och FN deklarerar för övrigt att klimatfrågan nu är viktigare än att bekämpa världssvälten.

AUGUSTI

Danmark beslutar att införa mer strikt kontroll vid gränsen mot Sverige efter flera uppmärksammade fal av gängkriminalitet på dansk mark med kopplingar till Sverige.

Mer vårdkaos.

Eskilstunas kommunalråd Jimmy Jansson (S) tar bladet från munnen och ifrågasätter Sveriges migrationspolitik. Han kom senare att efterföljas av flera inom S som vill se en förändring av partiet som nuvarande partiledning inte erbjuder. Partiets kassa opinionssiffror talar också sitt tydliga språk om att något måste göras omgående.

Moderatpolitikern Hanif Bali petas från sina utskottsplatser efter att med all rätta ha stått upp mot Carl Bildt.

Moskéskjutning i norska Baerum.

En stor och allvarlig brand, som klassificeras som den värsta händelsen som någonsin drabbat svensk järnväg, inträffade på tågstationen i Hässleholm efter att ungdomar satt eld på en byggnad i närheten av rälsen, vilket genererade problem för landets tågtrafik under en längre period.

Eko-Greta beger sig med exklusiv tävlingssegelbåt till klimatmötet i USA och tas emot av fans samt pressuppbåd.

Polisens statistik visar föga förvånande att antalet sprängdåd i Sverige har ökat och det nationella bombskyddet har aldrig haft så mycket att göra som i år.

President Donald Trump ställer in statsbesök i Danmark efter att ha nekats att köpa Grönland.

Elev misshandlade lärare som blev allvarligt skadad – tyvärr en allt vanligare företeelse i det svenska samhället.

Matteo Salvini tabbar sig och går miste om sin ledarroll i italiensk politik när det efter valet stod klart att den vänsterorienterade Femstjärnerörelsen, som tidigare allierat sig med Salvinis Lega, nu istället valt att bilda regering med Det Demokratiska Partiet (PD). Efter Salvinis sorti har tyvärr italiensk migrationspolitik återgått till att välkomna illegala migranter.

Två uppmärksammade kvinnomord sätter återigen Sverige på kartan – den unga läkaren Karolin Hakim som blev skjuten med sin baby i famnen i Malmö samt en ung kvinna i Vällingby. Hela Sverige går upp i limningen, men några veckor senare är allt som vanligt och som synes skjuts det fortfarande på öppen gata.

Riskerna med 5G är många men media skriver inget om det. Money talks.

Över 150 migranter tog sig över gränsstängslen i Spanien och Grekland, något som skett flera gånger under hösten.

Miljöpartiet kräver friår i budgetförhandlingarna med Löfvén.

SEPTEMBER

Våldet på svenska bibliotek ökar.

Islamistisk extremism fortsätter breda ut sig och Magnus Ranstorp ringer så högt han kan i bjällran utan att regeringen hörsammar signalen nämnvärt.

Lidingö kommun gör sällskap med Vellinge och Staffanstorp genom att införa tiggeriförbud.

Avslöjanden om att Greta Thunberg inte upptäcktes av en slump utan att allt varit planerat sedan dag ett börjar ta utrymme i utländsk media, medan svensk mainstream media fortsätter indoktrinera om klimathotet samtidigt som man framgångsrikt ikoniserar Thunberg. Greta gör ett mindre lyckat tal i FN och många skräms av hennes aggressivitet medan hennes meningsmotståndare noterar att hon är svarslös vid presskonferensen efteråt. De kritiska frågorna fortsätter att utebli från svensk media samtidigt som man inte låter de forskare som kommit fram till andra teorier få komma till tals.

Skolverket föreslår flera märkliga förändringar i den reviderade kursplanen, där en av de mer uppmärksammade handlade om att stryka undervisningen om stormaktstiden och antiken från grundskolan eftersom timmarna inte anses räcka till. Efter ljudliga protester kom man dock på bättre tankar.

Nya siffror från Norges motsvarighet till Statistiska Centralbyrån visar att barn till invandrare har ökad benägenhet att begå brott än de som själva invandrat. Liknande studier har även gjorts i Danmark som pekar ut andra generationens invandrare som mer brottsbenägna. I Sverige har vi dock en statsminister som prompt nekar till att vi har samma situation – raketskjutningar och bilbränder har vi alltid haft i Sverige.

OKTOBER

Greta Thunberg och pappa Svante får låna Arnold Schwarzeneggers Tesla och befinner sig som av en slump i Kanada strax innan valet för att sprida klimatalarmism.

Justin Trudeau får sitta kvar vid makten efter valet i Kanada trots ganska dåliga odds och de gröna gör ett bra val.

Krig i Syrien igen när Turkiet ger sig in i leken. Lite IS-fångar som slinker ut ur bombade fängelser får man räkna med.

En av Sveriges mindre vettiga politiker, Ylva Johansson (S), blir märkligt nog framröstad som ny EU-kommisionär med en lön som är högre än självaste statsministern.

Grönt ljus för böneutrop i Norrköping.

Jag och många andra konstaterar att gränskontrollerna mot Danmark är ett skämt.

Svenska kronan fortsätter att vara i fritt fall. Turister och våra grannländer gläds dock åt billig shopping.

Danmark vill införa gränskontroller mot Sverige.

Polisen kräver mer forskning om svenska klansamhällen.

Mer klimataktivism till befolkningen och framförallt mer sprängningar, bilbränder samt skottlossningar.

En dansk tidning skriver om Sverigebilden med illavarslande statistik för mord, granatanvändning, våldtäkter och sexuella övergrepp. En av kommentarerna till artikeln är väldigt talande; ”Sverige har fallit – låt den döende nationen brinna och rädda resten av Europa.”

En granskning gjord av Aftonbladet visar att bara en av tio som fick permanent uppehållstillstånd under flyktingkrisen har jobb idag.

Leif Östling, styrelseordförande i Södertälje Science park och tidigare VD för Scania, hängs ut i svensk media och petas från sitt uppdrag efter att ha medverkat i en intervju i Swebbtv där han öppet kritiserar invandringen. Detta visar klart och tydligt att den svenska åsiktskorridoren fortfarande är obehagligt trång samt att man till varje pris tänker bekämpa de som yppar sanningen.

NOVEMBER

Sverigedemokraterna går om Socialdemokraterna i opinionsundersökningarna och är nu Sveriges största parti.

Klimathetsen fortsätter.

Ungdomsrånen ökar samtidigt som otryggheten hos svenska folket breder ut sig.

Terrorattack i London när knivbeväpnad man med fotboja gick till attack med kniv och skadade flera barn på London Bridge.

Riksdagen röstar igenom hårdare straff för attacker på blåljuspersonal.

Med anledning av det eskalerande gängvåldet lägger SD ett misstroendevotum mot justitieminister Morgan Johansson som får stöd av M och KD, men stoppas av regeringens stödpartier C och L.

Frostigt i de diplomatiska relationerna mellan Kina och Sverige.

Den årliga traditionen att inte bjuda in SD till Nobelfesten fortsätter och Greta Thunberg går miste om fredspriset.

Operation Rimfrost föds som ett led i att hejda den utbredda gängkriminaliteten i Malmö och rätt omgående visar det sig att varje större stad i landet behöver rimfrostas varpå Operation Rimfrost blir mobila. Till dags dato ser vi vanliga dödliga dock ingen större förändring till det bättre och ond bråd död fortsätter vara vardag i Sverige.

DECEMBER

PISA-resultaten visade att det går bättre för svenska skolelever än för tre år sedan, men det faktum att 11% inte fick deltaga i undersökningen för att de kunde för dålig svenska var inte lika populärt att diskutera.

Efter en långdragen process har Storbritannien äntligen kommit fram till att det blir en Brexit och Boris Johnson får sitta kvar vid styrspakarna.

Klimatmötet ändrar plats till Madrid och Greta Thunberg lyckas i sista stund ordna lift med segelbåt från USA till Spanien och anländer nästan i tid till mötet. Thunberg bestämmer sig för att åka hem och fira jul med familjen samt tar uppmärksammat foto på tåget hem från Berlin, vilket genererade i att hennes trovärdighet fick sig en törn. Priserna och utmärkelserna som Greta fått under året är många och man kan fråga sig om det är välförtjänt när de flesta vet att allt är uppgjort? Kanske blir 2020 året då luften går ur ballongen och bedrägeriet uppdagas? Svenska folket får i alla fall ingen julfrid från klimatpropagandan som konstant fortsätter pumpas ut i svensk media.

Moderatledaren Ulf Kristersson anklagas för att ha svikit judisk äldre kvinna genom att samtala med SD och DN gör stort nummer av spektaklet, som i slutändan visar sig vara lögn som så mycket annat som den tidningen producerar.

Den här kaotiska månaden kan sammanfattas med Stefan Löfvéns två bevingade meningar: ”Vi såg det inte komma” och ”Det finns ingen koppling mellan Sveriges höga invandring och den ökande brottsligheten.” Samtidigt kommer svenskarnas bestående minne av de sista vintermånaderna innan årsskiftet att vara dödsskjutningar, knivhuggningar, våldtäkter, bilbränder, sprängningar, raketskjutningar, upplopp och handfallna poliser, där alla vet vilka som står bakom majoriteten av denna typ av brottslighet men ingen får säga det högt.

Året slutar med en väljaropinion som starkt sluter upp bakom Sverigedemokraterna till Socialdemokraternas stora förtret och vissa ledarredaktioner har tävlat med varandra för att basunera ut att om detta resultat står sig så kommer vi snart att höra stöveltrampen på gatorna.

December är månaden då Skurups kommun tar ett historiskt beslut om att införa slöjförbud i förskola och skola upp till sjätte klass. Det är också månaden där det nystartade muslimska partiet Nyans anmäler Skurups kommun och samtidigt deklarerar att alla som är för ett slöjförbud på barn är rasister och islamofober.

Ringhals stängs ned och kärnkraften anses enligt vissa ledarskribenter vara död i Sverige. Oppositionen har de senaste veckorna helt plötsligt vaknat till liv, trots att de haft flera år på sig att agera, genom att försöka stoppa nedstängningen av Ringhals då de i sista minuten insett att kärnkraften behövs samt är bäst ur miljömässig synvinkel. Dock fick de ändan ur vagnen alldeles för sent och imorgon lever vi på nåder av hur mycket det blåser i Sverige när vi ska klara oss på 40% mindre el. Hoppas ni har preppat er!

Statsvetaren Tommy Möller uttalar sig om landets framtid i Dagens Industri och han skräder inte orden när han konstaterar att den mellanmänskliga tillit som byggt upp Sverige som land är på väg att försvinna bland annat till följd av invandringen. Vidare menar han att nyanlända invandrare har ”låg social tillit”, att Sverige kan stå inför en framtid där förståelse och samhörighet upphör vilket kan få allvarliga konsekvenser och i värsta fall undergrävs förutsättningarna för själva demokratin.

Men kom nu ihåg att regeringen har full kontroll över läget – allt annat är bara lögner från högerextremister som vill vilseleda folket!

__________________________________________________________________

Det börjar bli dags att knyta ihop säcken efter detta mastodontinlägg. Bra jobbat om Du orkat läsa ända hit!

Jag önskar att december hade sett mer ljust ut och att jag kunnat avsluta i dur, men det är svårt att blunda för den bittra verkligheten.

Makten ligger i folkets händer och huruvida det kommer att tas tillvara under 2020 återstår att se. Nu finns det bara en sak att säga – ut med det gamla och in med det nya.

GOTT NYTT ÅR SVERIGE!

gott

13 reaktioner till “En annorlunda nyårskrönika

 1. 🥳 🥳 🥳 🥳 🥳

  GOTT NYTT ÅR!

  Tack för ett enastående gott arbete!

  Genomgången av årets nyheter är sådana händelser som vi som läser folkmedia intresserar oss för.

  🌄 🌄 🌄 🌄 🌄

  Gillad av 1 person

 2. Vi kan bara hoppas att 2020 blir det år som vanstyret upphör och tillbakagången påbörjas men det kommer nog dessvärre ta tid innan det börjar likna normalt igen om det någonsin blir det.

  Ett gott slut och en god fortsättning på nya året för dig och dina nära Jenny så hoppas jag och jag tror rätt många flera att du orkar hålla skrivandet igång.

  Gillad av 1 person

 3. Genomläsningen kunde varit lätt deprimerande, om det inte varit för den tidiga julklappen, Brexitvalet!
  EU kommer att få ompröva åtskilligt om det ska kunna överleva. Det kommer nu EU-byråkraterna förstås inte att göra, utan det blir full fart framåt med klimathysterins bisarra logik. Därmed borde projektet rasa ihop och vi européer kan därefter åter få umgås och göra affärer med varandra som vi tidigare alltid gjort. Utan globalism och utan öppna gränser. Jag är tacksam över att ha upptäckt Jenny och hennes outtröttliga kamp för ljus och sanning. Gott nytt År!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s