Greta skördar nya framgångar och är lycklig i sin roll – man får hoppas att någon tar emot henne den dagen hon faller

Efter att ha nominerats till Nobels fredspris och blivit utsedd till årets person i Times Magazine nyligen, fortsätter utmärkelserna att hagla över klimataktivisten Greta Thunberg. Igår kunde man i svensk media läsa att Greta som första svensk tilldelas den svenska natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundations hederspris ”The Perfect World Award. Men inte nog med det, idag ledde Greta som första svensk ett eget avsnitt av ”Today” i BBC:s morgonprogram, där hon intervjuar klimatforskare och klimataktivister – bland annat 93-åriga David Attenborough.

Attenborough i sin tur är lyrisk över Greta Thunberg och menar att hon har gjort världen medveten om klimatförändringarna.
-”Hon har uppnått saker som många av oss har kämpat med i 20 år utan att få genomslag. Greta Thunberg är den enda anledningen till att klimatförändringar var en av de viktigaste frågorna i det brittiska valet nyligen.”

Det är helt fantastiskt jag håller med Attenborough! Men borde han samtidigt inte ställa sig frågan hur en då 15-årig flicka med autism på egen hand kunde lyckas med något som etablerade forskare och aktivister inte klarat av på två decennier?

Att Greta Thunberg är en produkt med draghjälp från starka krafter som står bakom torde vara uppenbart för de flesta, men det är inget som man pratar om utan istället låtsas alla att mirakel-Greta alldeles själv gjort sig ett världsnamn samt påverkat hela världens gröna politik. Det påminner starkt om berättelsen om ”Kejsaren utan kläder” – alla vet om det, men ingen säger något.

Det är också slående att man hela tiden prompt utesluter forskare med andra teorier om klimatet. Varför låter man inte Greta intervjua även de som har en annan åsikt? Varför ser vi aldrig en debatt eller samtal där dessa ”klimatförnekare” får komma till tals? Om de nu är så fel ute som Greta och hennes supportrar – inklusive det svenska mediala och politiska etablissemanget – påstår, torde det vara en lätt match att bemöta deras påståenden öppet inför publik. Vad är man rädd för?

Så länge denna sakliga debatt uteblir och klimataktivisterna inte lyckas slå klimatförnekarna på fingrarna, är jag svårövertygad om att klimataktivisterna har rätt. Jag hade hellre sett att resurser och mediefokus lades på miljöproblemen som hela tiden hamnar i skymundan – där har vi en riktig annalkande katastrof!

Enligt Gretas far Svante Thunberg, som öppenhjärtigt talar ut i en intervju med BBC, har det senaste årets händelser och alla framgångar varit som balsam på såren för dottern som har autism. Tidigare pratade hon inte alls, ville inte gå i skolan och slutade äta. Men sedan hon klev in i klimatforskningens fantastiska värld har en helt ny flicka växt fram. Hon är förändrad, alltid glad, skrattar och vill göra saker. Greta är lycklig helt enkelt.

Jag är glad för Gretas skull att hon mår bättre, men jag kan inte skaka av mig tanken vad som händer när det roliga är slut? För det kommer att ta slut en dag när någon drar undan mattan och då blir fallet avgrundsdjupt. Man får hoppas att familjen Thunberg/Ernman har förberett sin dotter på att framgång kan pendla snabbt och att man inte alltid kan få sin vilja igenom, men att de kommer att finnas där för henne den dagen ridån går ned.

greta.jpg

20 reaktioner till “Greta skördar nya framgångar och är lycklig i sin roll – man får hoppas att någon tar emot henne den dagen hon faller

 1. Ja, Greta igen då, klart att hon fyllt en funktion, vem vill ha en totalförstörd Östersjö osv. Hyllad blir hon, bankkontot fylls ju på (officiella utmärkelser etc), Greta får vila sig från sin privatundervisning och får uppleva mycket kul. Andra utnyttjar henne maximalt förstås såsom alltid sker. Vore intressant se siffror från det/de bolag som är inblandade, tänk bara vilka kraftfulla dörröppnare som gett tillträde till Franska Nationalförsamlingen, EU, FN osv osv. Showtime! Hon är ett barn fortfarande (pratar god engelska) men kommer landa mjukt, det är bäddat för det. Förresten, synd att Greta inte nämnt de 100-tals ton av ytterst giftiga bottenfärger på båtar som slipats av (lag som förbjöd användningen), färger som nu ligger i marken och i hav, sjöar. Ett av de giftigaste ämnena människan konstruerat. Nåt för MP att ta itu med? Konsekvensanalys när man förbjöd, nån som sett nåt sånt?

  Gillad av 2 personer

  1. Mp kommer inte agera för då kommer det garanterat upp igen att Lövin ( hon med SUV med ett av marknadens värsta utsläpp för maken körde tunga stenar) köpte färg i Norge som var förbjuden här till sin båt.

   Gilla

 2. Varför bry sig vad en liten jänta anser om klimatet. Hon är endast okunnig och nyttjas av oseriösa krafter. Hennes föräldrar är lika vilsna och fallet kommer att bli djupt för den här familjen som endast är ”moderna hästhandlare” i en bransch där olika lurendrejare och fula fiskar simmar i det grumliga vattnet från Al Gore till Soros, de som kommer att hämta hem de högsta vinsterna. Hela spektaklet är en internationell kopia av vad Reefat El-Sayed åstadkom för ett antal år sedan där han lurade skjortan av etablissemanget. Nu gör man om det hela och slår en mindre vetande global population med blå dunster.
  Det ligger många gravade hundar i det hela. citat Reefat

  Gillad av 1 person

 3. Slutet för hela globaliströrelsen är nära. Ännu har de dock tillgång till indoktrinerade ungdomar och allmänt vänsterblivna. När apokalypsen inte infinner sig så återgår allt till det normala. För denna gång.

  Gillad av 1 person

 4. Det där med 0,12% CO2 är kanske du och jag, samt många av dina läsare, mer skeptiska till, men jag noterar att du är enig med Thunberg, Attenborough och Vetenskapliga partiet om att resurser och mediefokus borde läggas på miljöproblemen som hela tiden hamnar i skymundan. Vi är alla eniga om att vi där har en riktig annalkande katastrof. Vi är nog alla rörande eniga om att evig tillväxt är ohållbar och att vi behöver ekologisk hållbarhet, eller hur? 🙂

  Både du och jag kommer nog fånga upp henne om hon behöver det. 😉

  Gilla

  1. Vetenskapspartiet: ”Genom Introspektion/meditation har vi kommit fram till att genmanipulering av liv, samt giftbesprutning av liv, är olämpligt.” Behöver man meditera för att komma till denna självklarhet? Varför inte hänvisa till vetenskapen?

   ”Våra gröna vetenskapliga politiker kommer dessutom rösta för fred på jorden för alla barn.” Va bra, – vilka röstar mot, räck upp handen!

   Man klämmer också till med: ”Vi är därför ungefär lika röda som Olof Palme och vissa vänsterpartister.”
   Japp, vi behöver ju inspiration från vänster, eller?

   Vetenskapliga teorier gäller bara tills de inte längre gäller medan kärlek, sanningssökande, liv och frihet är eviga värden. Sovjets kommunistparti ansåg sig stå på vetenskaplig grund. Greta också.

   Gillad av 1 person

   1. Bra poäng. Jag förstår vad du menar. Argumentet är ofta att gifterna inte är farliga.Vetenskapsmän producerar rapporter åt giftindustrin. Stater sätter gränsvärden åt samma industri. Då behöver man ibland meditera för att komma även till denna självklarhet, kanske särskilt som bonde, även om du kanske inte behöver det.

    De flesta röstar emot fred på jorden, sannolikt även du. 99,9999% gjorde det, även uttalat anti-imperialistiska fredliga partier som KP, eftersom de inte valsamverkade enhetligt och fredlig med andra partier. Det ger ju inga mandat, vilket leder till stödet av fortsatta krigsförbrytelser.

    Orsaken att vi är lika röda som Olof Palme anges och är vetenskapliga metastudier om att hög jämlikhet sänker mordfrekvensen i samhällen. Dagens s.k. ”vänster” är inte ”vänster”. Den är för EU och utesluter den riktiga sekulariserade vänstern, ex. Amineh Kakabaveh, som inte underkastar sig reaktionära mullor och imamer.

    Vetenskapliga teorier är enbart vetenskapliga om de kan falsifieras. Denna metod leder mot mer sanning OM processen sker med karaktär.

    Medkänsla, sanning, liv och frihet kan användas som floskler av psykopater, samt kan betyda nästan vad som helst och användas hur som helst. Därför betyder de oftast heller ingenting. De måste sättas i sin kontext för att få betydelse.
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/02/27/olika-former-av-logn-del-4-floskler-pladdermajornas-vapen/

    Det är många som anser sig stå på vetenskaplig grund och tillber denna tro på ett sekteristiskt okritiskt och slutet vis. Vetenskaplig metod däremot bygger på öppenhet och skepticism.

    Gilla

  2. Ja, det finns säkert många sk utmaningar vi har på det miljömässiga planet.. plaster i havet från Afrika och Asien, utfiskning från många håll. Utsläpp från olika länder i t ex Östersjön. Överbefolkningsökning från Afrika
   t ex. Vi i Sverige har inget med detta att göra, vi borde nog se om vårat eget hus. Vi har nog med allvarligare problem för egen del, som politikerna har skapat för oss. Där borde kanske ett ” Vetenskapligt parti” ha en plats, I annat fall not so much.

   Gillad av 1 person

 5. Greta med anhang kommer falla en dag förhoppningsvis ganska snart i takt med att alternativmedia växer som påpekar det självklara att hon inte gjort det utan mäktiga hjälp. För hennes del hoppas jag att det finns god psykologisk hjälp när hon en dag inser vad föräldrar och andra utsatt hon för. Galjonsfigur för en massa teorier och hittepå som inte tål en kritisk granskning, det är därför ingen sådan tillåts ske.

  Gillad av 1 person

 6. David Attenborough har också blivit senil. I ett färskt program påstår han att vi har avskogning i Norden. Inget kunde vara felaktigare. Vi har aldrig haft så mycket skog i Norden som idag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s