Sluta dalta och sy in ligisterna när de bryter mot lagen

Bilbränder och raketskjutningar mot polisen dominerar dagligen den nya stadsbilden i både stora städer och mindre orter. Den senaste natten drabbades Mölndal, Kristianstad och Helsingborg. Det är INTE något som går att bortförklara med att ”så här har det alltid varit i Sverige” för det har det banne mig inte!

När ska våra styrande tala klarspråk och bekräfta det som alla vet – att det är ett importerat problem, som dessutom är farligt för allmänheten?

I Köpenhamn har en 15-åring respektive en 16-åring anhållits av polis efter att ha skjutit raketer mot polisen, men i Sverige låter vi ligisterna hållas trots att det är förbjudet att skjuta nyårsraketer i bostadsområden och såväl personer som djur och egendom blir attackerade. Obegripligt!

Hur ska man få bukt med problemen genom att dalta med ynglen istället för att upplysa om att de bryter mot lagen och låta dem ta sitt straff? Man sänder helt fel signaler när man låter det fortgå och det är inte konstigt att ungdomarna inte har någon respekt för överheten!

#onlyinsweden
#slutadalta

Källa: GP, Kristianstadsbladet, HD

3 reaktioner till “Sluta dalta och sy in ligisterna när de bryter mot lagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s