Attackera människor och djur med smällare – en del av ny svensk kultur

Stockholmspolisen uppger ikväll att det är stökigt med nyårsraketer på flera håll i länet – de kastas vårdslöst mot både personer, fordon och djur.

Bland annat blev en person i Farsta skadad efter att ha fått en raket i ansiktet tidigare ikväll och en hundägare i Haninge attackerades efter att ha bett ungdomar sluta kasta smällare.

Polisen uppger att de beslagtagit fyrverkerier och andra smällare samt uppger att de arbetar intensivt med att skapa trygghet.

De använder lågaffektivt bemötande med andra ord eftersom de inte plockat in ynglen! Varför inte köra hem dem till föräldrarna så att lymlarna får veta att de lever?

Raketattacker har vi ju alltid haft – jag minns såväl 1989 när… eller?! 🥴 Nej, däremot minns jag scenerna från Möllevången i Malmö de senaste årens nyårsaftnar där man fått nypa sig i armen för att förstå att man inte hamnat i Gaza eller någon annan konflikthärd i Mellanöstern.

Men i Sverige får vi inte yppa något om vilka som begår dessa handlingar eftersom vi då riskerar att kränka människor. Andra bullar är det på andra sidan sundet där Peter Kofoed från Dansk Folkeparti idag skrev ett sanningens ord om missbruket av fyrverkerier i Köpenhamn.

”Problemet på Norrebro är INTE att fyrverkerier är olagligt. Problemet är däremot att det är för många bråkmakare från Afrika och Mellanöstern som springer runt och kastar fyrverkerier samt är en fara för allmänheten. Helt ärligt, det är ju så det är!”

Sug på den Stefan Löfvén!

Källa: Expressen och Peter Kofoed

#detnyasverige
#vågaprataomproblemen
#vigillarintefegapolitiker

2 reaktioner till “Attackera människor och djur med smällare – en del av ny svensk kultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s