Tio kristna i Nigeria halshöggs i ny video från IS som försöker vända kristna mot muslimer

IS publicerade på annandag jul en video som visar hur elva kristna avrättas i Nigeria. Män i uniformer och svarta masker högg huvudet av tio fångar iförda ögonbindel samt sköt en elfte fånge.
 
Den så kallade ”Islamic State West Africa Province (Iswap)”, en fraktion av Boko Haram, angav inga detaljer om fångarnas identitet, men i en tidigare video har man angivit att de tagits från den nordöstra staten Borno och Yobe där milismän krigat i åratal för att etablera en islamisk stat.
 
Enligt en talesperson för gruppen avrättades de kristna männen som en hämnd för mordet på Islamiska Statens ledare, inklusive Abu Bakr al-Baghdadi  och Abul-Hasan al-Muhajir.
 
Den tidigare videon visar hur samtliga fångar ber ”Christian Association of Nigeria” och president Muhammadu Buhari att rädda dem.
 
President Buhari kände sorg och chock över händelserna samt deklarerade under gårdagen att dessa grupper som utför massmord har gett islam ett dåligt rykte,
-”Vi ska inte under några omständigheter låta dessa terrorister splittra oss genom att vända kristna mot muslimer eftersom dessa barbariska mördare inte representerar islam och miljoner andra laglydiga muslimer världen över.”
 
Klokt uttalande av presidenten och det är precis så det är. En liten grupp personer med fundamentalistiska idéer förstör för så många andra vanliga människor genom att sprida hat och skräck, vilket i sin tur genererar splittring, främlingsfientlighet och polarisering som ingen vinner på i längden.
 
Jag minns när man var liten i lågstadiet och fröken pratade om världsfred samt de förenade nationerna medan vi ritade vita fredsduvor. Då trodde man verkligen på att vi skulle växa upp och överbygga konflikterna som rasade runt om i världen, men denna dröm är nu ett minne blott och jag skulle snarare säga att vi nu står längre från världsfred än någonsin. Jag är övertygad om att det inte kommer att ske under min livstid och troligen inte heller under mina barns.
 
Just nu räcker det att titta på vårt eget splittrade och polariserade land som aldrig blir sig likt för att förstå att världens befolkning aldrig kommer att lägga sina konflikter åt sidan för att förenas som en.
 
KRISTNA.jpg

6 reaktioner till “Tio kristna i Nigeria halshöggs i ny video från IS som försöker vända kristna mot muslimer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s