God Jul Sverige

Idag är en av de trevligaste högtiderna på året – Julafton, där man från norr till söder njuter av julskinka, sill och snaps samt tittar på Kalle Anka tillsammans med nära och kära. Det är inte alla som har förmånen att umgås med andra utan många sitter ensamma och en del måste arbeta, men de flesta kan på något sätt känna julens glada budskap oavsett hur man firar.

För en stund kan alla lägga sina problem åt sidan och känna julefrid. Idag försöker vi inte tänka på hur våra politiker gör sitt yttersta för att köra landet i botten och vi gör vårt bästa för att förtränga den anarki som breder ut sig i landet med en otrygghet som de flesta känner av från slott till koja. Istället kramar vi våra barn extra hårt och njuter av att se deras tindrande ögon när de ser granen med klappar samt glädjen över att få avnjuta god mat tillsammans med släkt och vänner. Det spelar ingen roll att vi kan varenda replik i Kalle Anka och att Tjuren Ferdinand är lika tråkig varje år – det hör till traditionen.

Tyvärr råder inte julefrid hos alla landets invånare denna dag och det lär säkerligen både brinna, sprängas och bråkas med vapen innan dagen är till ända. Vi skänker en tanke till blåljuspersonalen som istället för att sitta hemma med sina familjer tvingas hantera ligisternas framfart.

Jag undrar vad Stefan Löfvén och Morgan Johansson får i julklapp? En intakt ryggrad månne? Men det kvittar nog vad som finns i deras paket, de kommer aldrig att göra det som krävs för att rädda Sverige undan det stup som vi kommer allt närmare för var dag som går. Istället har regeringen blivit världsbäst på att blunda för problemen som samlas på hög och snart finns ingen återvändo. Inte ens det faktum att väljarna tappat förtroendet ser ut att få ned herrarna från sina höga hästar. Sveket är redan cementerat och regeringen verkar främst sitta av tiden samtidigt som man mjölkar ut så mycket fördelar som möjligt samt samlar godhetspoäng genom att deklarera sina klassiska menlösa floskler vid väl valda tillfällen.

”Vi har varit naiva”
”Vi såg det inte komma”
”Vi har inga no go-zoner”
”Det krävs att man är i speciella lokaler för att kunna delge den här typen av information”
”Uppemot 80.000 asylsökande kan utvisas”
”Det handlar om att motivera människor och vara beredd att hjälp till med återvändandet men ytterst måste vi vara beredda att använda tvång”
”Det är viktigt att personer som har fått nej på sin asylansökan lämnar landet, annars har vi ingen trovärdighet i flyktingmottagandet”
”Vi ska knäcka gängen”
”Viktigast är att vi kan visa resultat i gängkriminaliteten”
”Vi ska bura in en efter en”
”Vi skulle ha brutit utvecklingen redan på 90-talet”
”Det är oacceptabelt”
”Det finns självklart inte något direkt samband mellan invandringen och brottsligheten”

När makthavarna har vänt folket ryggen återstår bara en sak – be till högre makter, så knäpp dina händer och be en julbön för Sverige där såväl sunt förnuft som handlingskraft är huvudingredienser!

#putyourhandstogetherandprayforsweden
#alliwantforchristmasisanewgovernment

ryggrad.jpgpray.jpg

6 reaktioner till “God Jul Sverige

 1. Dessa båda herrar sover nog tyvärr gott på sina adresser långt bort ifrån de levnadsvillkor de skapat för landets mindre bemedlade som tvingas bo i orter och områden där rättsstaten sviker och närmast anarki gäller.

  Gillad av 3 personer

 2. Tack för trevliga synpunkter.
  På sätt och vis ljuger inte regeringen om man tolkar uttalanderna välvilligt, men dom är å andra sidan helt uppåt väggarna om man ser mer realistiskt på det hela.
  Exempelvis ”Vi ska knäcka gängen” . Det sägs inte när, men man hade ju hoppats på inom ett par år. Men det verkar tyvärr inte så.
  Det finns inget direkt samband. …
  Den springande punkten här tror jag är ordet direkt som kan tolkas på betydligt fler sätt än antalet explo…r i Malmö.
  Semantik tror jag det kallas.
  Ha det bra, och bli inte för ledsen. Det löser nog inga problem, förlåt utmaningar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s