Ingen skugga ska falla på BRÅ, nu börjar kampanjen för att rentvå myndigheten

Kvällens nyhet i flera tidningar är att den nypublicerade studien ”Går det att lita på BRÅ?”, som utförts av Linköpings universitet och som påvisar allvarliga brister hos myndigheten Brottsförebyggande rådet (BRÅ), nu får skarp kritik. Svepande formuleringar, felciteringar och sakfel är en del av kritiken som riktas mot studien.

Men det är väl egentligen inte särskilt förvånande för vad skulle man annars göra?

Det finns inte en chans att varken myndigheten eller ansvariga ministrar skulle erkänna sina fel och göra avbön. Istället använder man precis samma metod som med migrations- och integrationsfrågan, den ökande kriminaliteten och klimathotet när allt ställs på sin spets – avfärda all kritik som fake news, peka på att den bild som förs fram är kraftigt överdriven, svartmåla alla som kritiserar och ifrågasätter samt gör allt för att få studien att framstå som oseriös så att ingen tar dessa uppgifter på allvar.

Jag tror dock att fröet redan är sått hos många och det är för sent att rädda trovärdigheten nu. Allt fler börjar se igenom de lögner som vi i årtionden matats med i olika sammanhang och blir vi bara tillräckligt många som vaknar, så lär regeringen få problem att hålla ihop korthuset Sverige framöver!

Bildkälla: SvD

15 reaktioner till “Ingen skugga ska falla på BRÅ, nu börjar kampanjen för att rentvå myndigheten

 1. Självklart kommer de korrupta politikerna och de ljugande myndigheterna att skjuta på budbäraren. De kommer att försöka att ändra fokus från själva skandalen till en massa helt ovidkommande detaljer. Men det är på det här sättet som det myglas och förvanskas och görs avsteg från lagar och regler i det svenska träsket. Styrt sedan årtionden av vår egen ”Deep state”. Fortsättningen lär bli chockerande brutal att ta till sig för vanligt folk. Förtroendet för den massmediala och politiska eliten dyker väl ner ännu en nivå. Löfven borde faktiskt avsättas på riktigt. Det hela måste väl bryta mot nån lag, kan man tycka. En särskild åklagare borde granska hela härvan. Också årtionden tillbaka. Eller står dessa människor ovanför lagen?

  Gillad av 1 person

  1. Löfven är chef och ansvarig för allt som regeringen ställer till med. Och han och de övriga levererar och levererar hela tiden. Stödd av de lika ansvariga, liberalerna och Centern. Som kunde valt Kristersson.

   Gilla

 2. Tyvärr, så har alla partier varit medvetna och hjälpt till att tysta ned
  Verkligheten .
  De kan inte påstå att , vi såg det inte komma eller de var naiva.

  Det är lögn , politiker som tog upp problemen för10-20år sedan
  Fick gå och tystades ner.

  Frågan är vad politikerna erbjöds från främmande makt ,för att
  Acceptera massinvandringen,

  vad var målet.

  Att bli en del av Saudiarabien?
  Inget annat kan förklara hur Sverige låtit muslimerna ta över

  Muslimer garanteras muslimska regler och tolkar,
  så det inte blir språkliga missförstånd.
  Men Svenskar patienter får acceptera vad som helst ,
  en arrogant, kvinnoförnedrande läkaresom inte fattar vad man säger
  Utan läkarlegitimation?
  Men det är ju inget brå registrerar.

  Gilla

 3. klart det finns chans att landets ledare omvänder sig och erkänner sina synder.

  det är knappast inte utan anledning som det uppmanas i den heliga bibeln © om att be för landets ledare så vi kan leva i fred. det antyder inte – mig veterligen – att landets ledare skulle vara syndfria utan snarare tvärtom.

  Gillad av 1 person

 4. Nu handlar det bara om skadebegränsning då sparas ingen möda, man önskar att myndigheter och departement gjorde sitt jobb med samma frenesi.

  Gilla

 5. Har ägnat 4 timmar av julledigheten åt att se om serien ”Chernobyl”. Det finns skrämmande likheter med statens BRÅ. Ni som kan se den, fundera på vem i filmen som är Sarnecki.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s