En debatt som enbart handlar om pajkastning blir ointressant för oss väljare

Sedan Socialdemokraterna börjat rasa i opinionen på riksnivå, har partiföreträdarna visat upp en ful sida där man tar alla möjligheter att hacka på motståndarna och debatten verkar mest kretsa kring att brunsmeta samt förlöjliga motparten så mycket som möjligt. Men Socialdemokraternas nedgång sker också på det kommunala planet och debattnivån är låg även ute i landet.
 
Att Socialdemokraterna i Ystad förlorat den politiska makten verkar ha varit ett hårt slag för alla inblandade, för sällan har lokaltidningen Ystads Allehandas insändarsida varit så fylld av pajkastning som de senaste veckorna. Socialdemokraterna har uppenbarligen goda kontakter med tidningen, eftersom det inte går en dag utan att man kan läsa hur förfärligt det nya styret är och hur man allierat sig med nazisterna i SD.
 
Igår hade Moderaterna skrivit replik, men av någon anledning hade tidningen valt att enbart publicera debattinlägget i web-versionen som inte når en särskilt stor läsarskara och dessutom censurerat en mening i texten. Är det en slump att den röda tidningen inte vill låta det blå laget komma till tals och försvara sin politik? Tveksamt!
 
Det blir oavsett tröttsamt för oss väljare att samtidigt som kommunen är på väg mot ett stålbad som kommer att slå hårt mot såväl skolan som vård och omsorg, där särskilt våra barn och äldre verkar vara måltavla, beskåda hur Socialdemokraternas lokalpolitiker dagligen smutskastar sina motståndare inför öppen ridå utan att ha några konkreta förslag att komma med förutom skattehöjningar. Man verkar också ha glömt att deras långa tid vid makten gjort avtryck i kommunen och inte minst påverkat det stora ekonomiska underskottet!
 
Är det för mycket begärt att alla parter sansar sig och istället höjer debattnivån samt att lokaltidningen inte öppet favoriserar en politisk färgning? I kristider bör man försöka samarbeta för att lösa problemen istället för att huka i skyttegravarna!
 
#mindresnackmerverkstad
 
Bildkälla: Steget efter
steget efter

6 reaktioner till “En debatt som enbart handlar om pajkastning blir ointressant för oss väljare

 1. Sossarna går ”all in” för att riva samhällsbygget till förmån för Mångkulturen. Som identitetspolitiker är de livrädda för verkligheten och det sanna. För sånt går inte ihop med dagens degenererade sossar. De var annorlunda förr, jag hann möta en del av dem men de finns inte längre kvar.

  Gillad av 1 person

 2. Inte pajkastning utan skinkslagsmål:

  Gillad av 1 person

 3. I takt med att argumenten saknas eller är överbevisade återstår inget annat att göra än att ta efter partiledaren som bara kör med smutskastning och påhitt i varje debatt.

  Gilla

 4. Akta er i Ystad! Om ni plötsligt går från rött till blått så var säkra på att Sveriges Stasi-agenter kommer att skruva om skatteutjämningssystemet så att ni kommer att framstå som särskilt gynnad kommun och ni kommer att vidkännas kraftiga försämringar i skatteutjämningssystemet. Ni har visst långa stränder och sydliga vindar, eller hur?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s