Tyskland skakat efter dödlig attack mot brandman i Augsburg – flera ungdomar har arresterats

En 49-årig professionell brandman från Augsburg var på väg hem från en julmarknad i centrala Augsburg i fredags kväll tillsammans med sin fru och ett annat par, när de stötte ihop med ett ungdomsgäng. Av oklara anledningar hamnade de i dispyt och en av de unga männen ska ha slagit den 49-årige brandmannen i huvudet framför hans hustru, varpå han föll i marken och blev liggande. Brandmannens 50-åriga vän blev också slagen och skadad i ansiktet, men kvinnorna rörde man inte. Sjukvårdare försökte rädda 49-åringen men utan framgång, han dog i ambulansen.
 
Efter attacken sågs sju unga män fly från platsen. Mindre än 48 timmar efter det hemska dådet har två 17-åringar arresterats och även fyra andra misstänkta har anhållits tack vare övervakningskameror på platsen. Enligt myndigheterna är den huvudmisstänkta 17-åringen född i Augsburg men har annan härkomst. Den andra anhållne 17-åringen är även han född i Augsburg, men har ett medborgarskap i Sydeuropa. Båda är kända av polisen sedan tidigare.
 
Inrikesministern fördömer dådet och prisar myndigheternas snabba agerande i Augsburg. Efter dådet råder sorg i staden och många är upprörda.
 
Under gårdagen hyllade 150 brandmän sin döda kollega med ljus och blommor vid mordplatsen, där man höll en tyst minut vid Königsplatz.
 
brandm,än

5 reaktioner till “Tyskland skakat efter dödlig attack mot brandman i Augsburg – flera ungdomar har arresterats

  1. Mmm,läste i en tyskt tidning och genast var det en djävla stolle som ursäktade dådet med mördarnas sociala bakgrund.Det kan vara så men så djävla okänsligt i denna sorgens stund för de anhöriga och ja,samtliga inblandade hade asylbakgrund nära i tiden.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s