Verklighetsförnekarna har fel – det har inte alltid varit så här

Ett budskap som ofta pumpas ut från såväl våra makthavare som media och även från många invånare är att det ”alltid har varit så här” samt alla som försöker påvisa motsatsen är alarmister, populister och rasister utan minsta trovärdighet.

Det finns en positiv sak med att jag de senaste tre åren följt nyhetsrapporteringen samt skrivit inlägg dagligen på Facebook och bloggen, man kan nämligen gå tillbaka och se vad som hänt. Jämför vi 2017-2018 med 2019 så har det inte varit i närheten av den våldsspiral vi upplever nu. Visst skedde det dödsskjutningar, knivhuggningar och brutala rån även då, men de skedde fortfarande främst i de särskilt utsatta områdena eller no go-zonerna som det hette då. Att man opererade bland civila och mitt på ljusa dagen var inte ett alternativ, dessutom hade vi inga problem med sprängningar.

Eskaleringen verkar ha skett andra halvan av 2018 och startskottet skedde med de episka bilbränderna i Västra Frölunda i slutet av sommaren, vartefter skottlossningar i Malmö ökade under vintern även om man mest höll sig i sina egna områden. Det sköts till och med inne på akuten i Malmö. Det var dock inte tal om att det skedde allvarliga saker varje dag i Sverige som numera är vardag och inte ens varje vecka.

2019 skedde något exceptionellt och det verkar som att spärrarna släppt totalt samtidigt som hederskodexen bland kriminella utraderats. Nu skjuts det hej vilt bland civila och i dagsljus, samtidigt som knivhuggningar, grova rån med förnedringsinslag som främst drabbar unga, sprängningar, bilbränder, skjutningar genom fönsterrutor, öppen drogförsäljning och våldtäkter är saker som vi börjat rycka på axlarna åt. Förövarna blir allt yngre och att det finns en koppling till deras ursprung går inte längre att ignorera även om eliten försöker hålla lögnen intakt.

Det mest skrämmande är dock att regeringen och polisen tappat kontrollen trots att de inte vill erkänna det. Man menar att de har läget under kontroll, brotten minskar, poliserna blir fler samt anmälningsbenägenheten har ökat. Man skyller på alarmister och att media överdriver bilden, dessutom är oppositionen numera rasister som allierar sig med nazister.

En stor del av svenska folket har förstått att vår nuvarande migrationspolitik är ohållbar samtidigt som det påverkar all annan verksamhet och konsekvenserna är synliga överallt i samhället – inte minst i brottsstatistiken. Folk känner sig otrygga och frustrerade över att makthavarna inte lyssnar eller gör det som krävs. Opinionssiffrorna talar därför sitt tydliga språk och blir allt svårare att blunda för.

Snart skriver vi 2020, men våra naiva och ryggradslösa politiker har inga ambitioner att ändra på något utan man ämnar fortsätta styra landet käpprätt åt helvete med hjälp av fortsatt massmigration, import av kriminalitet, ständigt ökande klyftor, kraftig polarisering, anarki, arbetslöshet, fattigpensionärer och fattiga barnfamiljer, decennier av utanförskap, kriminella klaner, parallella samhällen, hederskultur, religiös extremism, inskränkning av yttrandefriheten, fristad åt terrorister, bejakande av nya jihadister samt framförallt – det kravlösa bidragssamhället utan någon form av kontroll.

Välkommen till Sverige 2020 – nu kör vi så det ryker!

point.jpg

8 reaktioner till “Verklighetsförnekarna har fel – det har inte alltid varit så här

  1. Litauer bad denna bön när de stred mot de ateistiska sovjet-ockupanterna, som de bekämpade till långt in på 1950-talet. Fritt översatt: ” Gud, du som skapat nationerna, och gett dem törsten för frihet, vi ber dig att du åter ska ge vår land dess frihet, ge oss även kraft att bära befrielsens tunga kamp, led oss i striden, på samma sätt som du ledde våra förfäder.”

   Gillad av 1 person

 1. Dom har två val idag fortsätta ljuga och trumma på med budskapet att inget har förändrats samhället men om det ändå kan anas en ändring så har den inget med invandringen att göra. Alternativ två är att rakryggat erkänna att den linje som samtliga regeringar drivit de senaste 20 åren varit skadlig för Sverige och de som försökt påtala det haft rätt. Eftersom det handlar om politiker och inte folk med ryggrad kör vi på alt 1 in i döden.

  Gillad av 1 person

 2. Det beror helt på vilket perspektiv man har. Våra politiker, utom SD, vill ha ett mångkulturellt samhälle. De ger asylinvandrare, anhöriga till dem och även illegala olika rättigheter och företräden i Sverige som inte ens svenskarna har. Är de då naiva eller godtrogna eller vilsna i pannkakan? År efter år efter år. Tror inte det. De vill förstås ha det så här.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s