Skrämmande när till och med lokalpolitiker går med skygglappar

Häromdagen skrev jag om hur ett knivbeväpnat ungdomsgäng rånade en 14-åring kl 17 mitt i Ystads centrum en vanlig vardag samt nämnde då hur vi har politiker som förnekar den allvarliga utvecklingen som sker i hela landet – så även i lilla Ystad och att man gärna brunsmetar de som vågar prata om problemen.
Idag ser vi ett klassiskt exempel på insändarsidan i lokaltidningen, där Vänsterpartisten Göran Brante återigen kritiserar KD-politikern Göransson som tidigare lyft problematiken med den ökande droganvändningen i Ystad och drogförsäljningen som kan kopplas till unga män som inte är födda i Sverige.
Brante tycker inte vi har några problem med gängkriminalitet och likt så många andra beslutsfattare vill han heller inte erkänna orsakerna till de ökande problemen – han menar istället att Ystadborna är trygga, att kriminaliteten minskar samt ställer sig oförstående till varför vi behöver ordningsvakter i staden.
Jösses! Det är skrämmande att vi har sådana verklighetsfrånvända politiker som sitter vid maktens grytor såväl kommunalt som på riksnivå och dessutom får de förnyat förtroende år efter år. Inte undra på att landet är på dekis!
———————————-
”Vid kommunfullmäktige den 18 november förekom en lång debatt om otrygghet i Ystad efter en interpellation om ordningsvakter, som Vänsterpartiet ställt till kommunalrådet Kristina Bendz (M). Interpellationen byggde på trygghetsundersökningen som visade att Ystad var en trygg ort och frågan var då varför ordningsvakter skulle behövas.
En tanke som Vänsterpartiet förde fram var att upplevelsen av otrygghet snarare var en reaktion på alarmism, som till exempel att vissa partier påstår att det är ett inbördeskrig i Sverige.
Den 25 november skriver bun-ordförande Göran Göransson en alarmistisk insändare i YA, publicerad digitalt. Där slår Göransson fast att drogkonsumtion och gängkriminalitet ökar i Ystad.
Enligt lokalpolisområdeschef Mats Kronhag är det sant att det förekommer drogkonsumtion i Ystad, men han betonar att det inte är värre än på andra ställen.
Det väsentliga för Ystad däremot är att brottsligheten minskar och att det är en mycket trygg kommun att befinna sig i, samt att det inte finns någon gängkriminalitet.
Varför vill Göran Göransson framställa Ystad som ett farligt ställe att bo på? Varför anstränger han sig för att skrämma Ystads befolkning? Människor som upplever otrygghet, blir naturligtvis än otryggare när de läser sådant som Göransson hittar på.
Droganvändning och brottslighet ska bekämpas, men låt oss glädjas åt att brottsligheten minskar och att färre blir utsatta för brott i Ystad.
Göran Brante
Vänsterpartist”
dg

3 reaktioner till “Skrämmande när till och med lokalpolitiker går med skygglappar

  1. Vanligt folk vågar sig inte ut på kvällarna.De som har hund vågar inte längre gå ner i centrum på kvällarna och i övrigt försöker de numera att gå ut i grupp.Uppfattningen är inte att brottsligheten går ner och den uppfattningen är inte baserad på någon KD-politikers uttalanden men på verkliga händelser med inslag av våld mot både unga och gamla.

    Gillad av 1 person

    1. Och ja,för att inga missförstånd skall råda så är det Ystad jag pratar om.Våldet,det grova våldet blir vanligate också i Ystad.Det är förrädiskt av V att hävda att brottsligheten minskar,ja snatteri i butiker minskar men våldet på gatorna ökar.V-politikern har både rätt och fel.Snatteri minskar men våldet ökar.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s