Ny dansk klimatlag – ren populism

Danmark följer i Sveriges fotspår vad gäller klimatdiktatur och nu har Venstre, Konservative och Danskt Folkeparti ingått ett avtal med regeringen och vänstersidan om att Danmark de närmaste tio åren ska reducera sina nationella utsläpp av växthusgaser mycket kraftigare än de länder man handlar med.

En 70 procentig reducering av Danmarks utsläpp av växthusgaser lär inte märkas i atmosfären, men däremot försvaga landets ekonomi spår Pernille Vermund från partiet Borgerlige som inte håller igen i sin kritik mot avtalet.

Jag kan bara hålla med – det är tragiskt! När ska Europas folk vakna och inse att de blir dragna vid näsan? Den saltade notan får vi medborgare stå för i vanlig ordning! 👎

#followthemoney

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-12-06-danmark-faar-en-ny-klimalov

8 reaktioner till “Ny dansk klimatlag – ren populism

 1. Politiker är populister. De vill bli omvalda. Och deras partianställda vill ha jobben kvar. Men det de säger idag behöver förstås inte betyda att de tänker genomföra det i framtiden. Det vet vi av erfarenhet. Särskilt inte om de då risker det de allra helst vill, alltså att bli omvalda. Politikerna borde emellertid i just det här fallet med den sk klimatapokalypsen tänka till ytterligare ett varv. Ty de riskerar att bli fångade i en lavin av vanvett som de inte kan kravla sig ur. Inte vi heller.

  Gillad av 2 personer

 2. Jag tycker att det är jättebra ifall användningen av den cancerogena oljan minskar.Solenergi är framtiden och det ligger i pipeline hos industrin,det behövs bara en liten puff från politikerna för att bredda tekniken och få den i massproduktion.Vad är det dumhögern är rädd för Jenny? Det är väl bra med ren och billig solenergi? Bort med onödig plastanvändning och använd papper från svensk skog och svensk pappersindustri.

  Gilla

  1. Sol är liksom vind bra som ett marginellt komplement men det är inte realistiskt att forma en energipolitik med dessa som huvudkomponenter. Sverige har för lite soltimmar på årsbasis och även för lite vind framför allt vintertid när kraftbehovet är störst.

   Gillad av 1 person

   1. Jo det är sant att vi har färre soltimmar men det är ju inte helt orimligt att tänka sig att ett land i sydeuropa enbart inriktar sig på att försörja övriga länder med solenergi.Kan europa importera gas från Ryssland så kan de väl bidra med att bygga solparker i något soligt land inom EU.Men som sagt,tekniken måste utveclas och politiker se till att solenergi blir lönsam.Eu kan ha sina fördeöar ifall man tar tillvara möjlugheterna samt vill samarbeta.Vindkraft var lönsam så länge statliga bidrag betalades ut.Det är skam att satsa på en sådan osäker energikälla som vindkraft är.Solenergi är framtiden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s