Veterinär bortförd, våldtagen och uppbränd i ännu ett brutalt dåd som skakar Indien

Ännu ett brutalt brott mot en ung kvinna skakar Indien. Den 26-åriga veterinären Priyanka Reddy var på väg till sitt arbete på djursjukhuset i onsdags när hon blev strandad i staden Shamshabad, där en grupp män erbjöd henne sin ”hjälp”. Reddys syster Bhavya var den sista som talade med Reddy som då uttryckte att hon var rädd eftersom hon var i ett okänt område och det var många män med lastbilar i närheten.

Reddy blev bortförd, våldtagen och bränd levande med hjälp av fotogen. Hennes kvarlevor hittades igår morse och familjen kunde identifiera henne tack vare halskedjan. Reddys far yrkar på dödsstraff för förövarna som ännu inte gripits.

Den indiska regeringen har under de senaste åren skärpt straffen rejält för våldtäkt – särskilt för våldtäkt på barn som är ett annat ofta förekommande problem. Där är det numera dödsstraff, men det avskräcker ändå inte den manliga befolkningen i vissa provinser från att bete sig som djur.

Jag tror personligen inte att det går att straffa bort eftersom det ter sig som kulturellt betingat. Det täcka könet är inte värt något i deras ögon och ses som villebråd som vem som helst kan ta för sig av när andan faller på – oavsett ålder på offret.

Tyvärr importerar vi en del av detta djupa kvinnoförakt till Sverige och även om vi inte har samma problem som i Indien så måste mer göras, men våra politiker jamsar mest med och uttalar passande floskler om vad man vill åstadkomma men aldrig kommer vara i närheten av eftersom man inte ens vill kännas vid grundproblemet, så uppförsbacken är i dagsläget alldeles för brant för att vi ska kunna förändra kvinnosynen och kraftfullt visa att detta beteende är oacceptabelt.

Även om jag tycker att det är fel, så kan jag till viss del förstå varför man i vissa kulturer anser att flickor inte ska gå ut utan manligt beskydd. Är det den utvecklingen vi vill ha i Sverige efter att ha kämpat till oss ett jämställt samhälle där kvinnan anses vara en fri individ? Det hoppas jag verkligen inte!

https://www.rt.com/news/474605-india-doctor-murdered-burned/

indien.png

2 reaktioner till “Veterinär bortförd, våldtagen och uppbränd i ännu ett brutalt dåd som skakar Indien

  1. Det är så hemskt och sorgligt att människor kan bete sig på detta vis mot varandra! Kulturella normer som dessa hör överhuvudtaget inte hemma i ett civiliserat samhälla och måste kraftfullt bekämpas!
    I Sverige tror jag att de flesta börjar tröttna på allt meningslöst våld och den nuvarande regeringen kommer förmodligen och förhoppningsvis att rasa ihop av sig självt inför det yttre trycket av de moraliska människor som trots allt börjar reagera i allt större antal.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s