Lystring – vi befinner oss i ett klimatnödläge

Det är uppenbart att våra europeiska ledare inte har för avsikt att ta oss ur masspsykosen kring klimatalarmismen än på ett tag trots att teorierna börjar bli alltmer ihåliga, förmodligen för att det genererar både nya skatteintäkter och tar bort människors fokus på de mer akuta problemen som hotar kontinenten.

Ännu ett bevis på att EU är en onödig institution som bara kostar pengar fick vi idag när Europaparlamentet beslutade att man utlyser klimatnödläge inom hela EU, för att markera en nödsituation och att klimatförändringar akut måste bekämpas.

Även om beslutet de facto inte innebär att någon konkret politik ska föras kring detta, så är det ändå en seger för klimatalarmisterna i parlamentet som var lyriska efteråt.

Medan parlamentarikerna sysslar med cynisk symbolpolitik som riskerar att göra dem mindre trovärdiga, går det även trögt med uppvaknandet i Sverige. Imorgon förväntas till exempel stora problem i Göteborg när upp mot 10.000 klimatdemonstranter förväntas ta över staden i en ny Fridays for future-demonstration där flera gator kommer att stängas av. I kombination med Black Friday samt starten på julhandeln lär det bli trångt i centrum och jippot kommer påverka trafiken avsevärt.

Tänk så mycket ångest, oro och kaos vi sluppit om man lyssnat på andra vetenskapsmän som har teorier baserade på fakta istället för antaganden samt inte har kopplingar till det politiskt styrda IPCC!

#vaknasverige

Källa: Die Welt och GP

19 reaktioner till “Lystring – vi befinner oss i ett klimatnödläge

 1. Att proklamera ett nödläge kan förstås också vara en förberedelse till att skaffa sig ”extraordinära befogenheter” och rentav ”pausa demokratin”. Ger man sig på ett så komplext och bräckligt system som EU, i syfte att minska levnadsstandarden, ändra pensionsvillkoren, radikalt minska våra transporter, dra ner på värmen, införa elransonering och vad de nu kan ställa till med så kan nog vad som helst hända. Och förstås till ingen nytta. Förutom hos MP där man gläder sig så snart flyglinjer läggs ned och bilhandlare gör konkurs.

  Gillad av 2 personer

  1. ”Att proklamera ett nödläge…..att skaffa sig extraordinära befogenheter…..pausa demokratin

   Det är vad som sker! Slå på djungeltrumman så alla får veta!

   Gilla

  2. Allt det som du beskriver är enbart positivt.Det kan väl ändå inte vara ett självändamål att köra omkring med lastbilar.Man måste våga tänka större än tex du och om du bara visste hur många kilometer varje lastbil kör tom per år skulle du inse att det behövs samordnade transporter så att lastbilar körs så många mil som möjligt med full last.Samarbeten mellan revir behövs och helst sammanslagningar mellan åkerier så att stora transportbolag sköter och samordnar transporter.Det finns lösningar men viljan finns inte ännu.Staten kan gripa in och tvinga aktörer.En effektivare användning av resurser är nyckeln och du lär inte behöva vare sig svälta eller frysa även om det förlänger livet med en asketisk livsstil.Förutom höjda energiskatter borde det införas en dumskatt för såna som du och en fetskatt för folk med BMI över 30,allt för folkhälsan och för framtidens generationer.

   Gilla

   1. ”BMI” är så ovetenskapligt det kan bli. Av kontorsfolk för kontorsfolk. Ger missvisande (felaktiga) värden för barn, naturligt små- och storväxta samt atletiskt [tränade] personer. I skadekontrollen som uppstod tidigt, så tvingades man att införa en sk. ‘barn-BMI’ samt man lade till att man mäter midjeomfång. Dock är fortfarande inte kvalitén bättre än att det är jämförbart med att försöka mäta hundradels millimetrar med tumstock …

    Gillad av 1 person

   2. Sasja,möjligt men det ger ändå en fingervisning och beskattning kan ändå ske.Det vore rimligt att precis som det finns skatt på tobak och alkohol införs skatt på ohälsosam mat.Människor är som det heter stark i anden men svag i köttet.Tjockisar,rökare och drinkare skall betala för sin överrepresentation som patienter inom hälsovården.Fysiska och psykiska sjukdomar följer av matmissbruk.

    Gilla

 2. Det är bra ifall industrin får press på sig att tänka i andra banor.Det spelar ingen roll vad man benämner det ifall miljöskadliga ämnen som orsakar infertilitet,sjukdomar och förtida död.Det finns tex cancerformer som tydligt kan kopplas till miljöfarliga ämnen.Det finns många missbildade barn som fötts av kvinnor som kommit i kontakt med pfas.I tex Kallinge har ovanligt många missbildade barn fötts.Det finns stora miljöproblem i Sverige som innebär mänskligt lidande för den enskilde och stora kostnader för samhället.
  #openyoureyes

  Gillad av 1 person

   1. Håller med men det är samma giftiga ämnen som är skadliga för människan som anses vara klimatpåverkande.Vad man sen kallar det betyder inget bara man minskar fossila bränslen som bevisligen orsakar många förtida dödsfall.Spelar det någon roll tycker du vad man kallar det för om de positiva effekterna är desamma oavsett benämning?

    Gilla

   2. I ubåtar är gränsvärdet för koldioxid i luft 5 000 ppm. En nivå där viss begränsad påverkan kan skönjas, men ej är farligt. Kan under vissa medicinska förhållanden (typ dålig syreupptagning) orsaka avsvimning över denna nivå. Giftigt blir det inte förrän över ~10 000 ppm. Koldioxiden förväxlas tyvärr inte ovanligt med kolmon[o]oxid, som är giftig i små mängder. (Högsta giftighetsklass [4] enligt NFPA 704, medan koldioxiden har klass 1 [irritation])

    Gillad av 1 person

   3. Den här typen av uppenbara påpekanden, brukar oftast inte nå fram till den det berör, har jag märkt. Är inte kunskapsnivån högre än så, … Har även noterat att berört påpekande momentant kan förvirra, men kort stund senare är det helt bortglömt. (guldfiskgener?) Det måste till argument av ”örfilskaraktär” för att nå fram, dvs bevisen/logiken framför ögonen på berörd är såpass [över]tydliga, att de inte kan ignoreras.

    Samhörighetsbehovet hos vissa kan vara så starkt, att det ger makabra yttringar. ‘Alltid någon annan‘ (socialistiskt devis) tillämpas inte ovanligt. I det här fallet handlar det om att kunna tänka, som man lämnar över till någon annan. Problem uppstår när alla i en gruppering gör detta och som följd riskerar att utnyttjas av skrupelfria individer, vilket ofta tyvärr sker idag … Sedan finns ofta i bakgrunden rädslan för att våga erkänna att man blivit lurad/bedragen, alternativt risken för att bli utstött ifrån den ‘gemenskap’ man valt att ansluta sig till.

    Gillad av 1 person

  1. Till och med Fonus har nappat på tanken att allt skall gå i svart och säljer idag kistor helt i svart.Black Death kallar dom skapelsen.

   Gilla

 3. Största paniken har nog FN eftersom kassavalvet sinar enl uppgift så en uppeldad Guterres på klimatmötet är ingen slump. Det följer agendan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s