Svensk medborgare kan vem som helst bli i det kravlösa landet i norr men vill man bli dansk medborgare får man ligga i

Kraven för att bli svensk medborgare är farsartade – man behöver bara kunna styrka din identitet, ha fyllt 18 år, ha permanent uppehållstillstånd (PUT)/uppehållsrätt/uppehållskort, ha bott i Sverige en viss tid samt ha levt ett skötsamt liv i Sverige.
 
I andra länder, som exempelvis Danmark, tar man lite allvarligare på det här med medborgarskap och ger inte bort medborgarskap till kreti och pleti som om det vore en rättighet för vem som helst – dessutom krävs det att man klarar vissa test.
 
Danskarna har för övrigt uppgraderat sitt medborgarskapstest  och idag var det premiär. Provdeltagarna ska bland annat svara på frågor om Venstres nya ordförande, Brexit och filmen ”Hævnen”.
 
Medborgarskapstestet består av sammanlagt 40 frågor med tre svarsmöjligheter. Man måste svara rätt på minst 32 frågor för att bli godkänd.
 
35 av frågorna handlar om danska samhällsförhållanden, kultur och historia samt baseras på läsmaterial som deltagarna har fått tillgång till på förhand. De sista fem frågorna handlar om aktuella ämnen. Testdeltagarna har 45 minuter på sig att göra testet och får inte använda hjälpmedel.
 
Medborgarskapsproven infördes 2015 som ett resultat av ett avtal mellan Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance och Det Konservative Folkeparti.
 
För att få ansöka om danskt medborgarskap ska man utöver medborgarskapsproven också leva upp till en hel del annat – som krav på självförsörjning och att man är skuldfri.
 
I grannlandet Sverige bjussar vi däremot på ett dignande smörgåsbord av fördelar – inklusive medborgarskap, otaliga bidrag och livstids försörjning även om man inte har jobbet en dag av sitt liv i Sverige. Är man kriminell ses man dessutom som ett offer av samhället.
 
Man har pratat om att införa medborgarskapstest och språktest i Sverige i jag vet inte hur många år, men precis som med så mycket annat så stannar det vid tomma ord från våra politiker som dessvärre inte har det som krävs för att sätta ned foten och börja ställa krav både på de som kommer hit samt de som redan befinner sig i landet – således fortsätter daltandet på skattebetalarnas bekostnad i ytterligare några år!
 
#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker
 
dansk

6 reaktioner till “Svensk medborgare kan vem som helst bli i det kravlösa landet i norr men vill man bli dansk medborgare får man ligga i

 1. Danskarna minns väl ockupationsarmén 1940-1945! En gång var väl nog. Det kommer svenskarna också att inse. Det tar bara lite längre tid…

  Gillad av 1 person

 2. I minst trettio år har man pratat om att göra in ett språktest eller samhälls test.
  Men det är alltid flykting älskarna som vinner och istället har man släppt på kraven
  Det blir som alltid
  Folket blir irriterade , politikerna lovat skärpningar
  Sen blir det tyst och politikerna blir mer generösa mot flyktingarna

  Varje flykting våg blir folket irriterade
  Och politiker lovar förändringar.

  Sen får man efter många år veta att de istället gett flyktingarna mer rättigheter.
  Hade vi haft riktiga journalister skulle de enkel sätt ihop kraven från folket och vad resultaten blev.
  Då skulle politikerna tvingas till erkännande.
  Men som våra samhällen fungerar nu kan vi bara räkna med att de kommer finansera
  terrorister. Mödare. Arabiska politiker till Sverige är bankrutt
  Och att vi inte kan återkalla medborgarskap är bara sjukt.

  Gillad av 1 person

 3. Liberalerna hade som paradnummer under borgaråren att kräva språktest inför valen för att genast släppa det när valet var över. Snälla gå inte på det en gång till.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s