Hallå vart tog ni vägen?

När man pratar politik med folk så nämns ibland Medborgerlig Samling, men inte som ett reellt alternativ att rösta på utan mer i förbifarten som något som en gång var ett alternativ men som man nu betraktar med stor tveksamhet.

Jag själv var en period såld på detta nya och fräscha koncept med främst före detta borgerliga som brutit sig ur för att bilda något nytt där man vågade tänka utanför boxen. Jag var till och med medlem i partiet i två veckor, men eftersom det fanns vissa saker i partiprogrammet som jag inte kunde förlika mig med så blev det inget hållbart alternativ i slutändan.

Partiet kom som bekant inte in i riksdagen i valet 2018 och efter det har man nästan inte hört ett knyst om partiet förutom på deras egna plattformar.

Det ter sig lite märkligt att ett parti som har ambitionen att ta sig över riksdagsspärren vid valet 2020 hörs och syns så lite som MED gör, vilket medför att de förblir en parentes i folks medvetanden samtidigt som många inte ens känner till partiet.

Jag tycker absolut att MED behövs som motvikt till åttaklövern och de har definitivt ett stort väljarunderlag att plocka ifrån med tanke på alla besvikna borgerliga väljare som finns där ute, men om de ska ha en tillstymmelse till chans att nosa på några riksdagsplatser så måste de bli mer synliga i debatten och framförallt måste deras företrädare föra fram deras politiska ståndpunkter i ljuset.

Som i alla nybildade partier är det inte lätt att få vind i seglen i början och kanske är man inte ense inom partiet om vilken framtoning man ska ha, men då kanske man behöver göra de förändringar som krävs för att komma framåt. Partiledaren Ilan Sadé verkar trevlig, men kanske har han inte de ledaregenskaper som krävs för att ta sig igenom mediebruset och nå ut med sitt budskap till allmänheten? I sådant fall är det bättre att man överväger att byta ut vederbörande till en mer sporrad ledare.

Det är nu i halvtid som de måste börjar bearbeta sin potentiella väljarskara och göra avtryck istället för att stanna vid att vara ”det bortglömda partiet”. Får man inte komma till tals i massmedia, så finns det väl andra sätt att nå ut till medborgarna – flygblad och partipolitiska företrädare som möter väljarna på gator och torg är inte att underskatta.

Med tanke på hur enformigt det svenska politiska landskapet har blivit så finns det verkligen utrymme för flera partier att kasta sig in i matchen och när det ännu färskare Partiet Nyans får mer uppmärksamhet i media så borde det vara en väckarklocka för MED att forcera framåt istället för att förbli stillasittande!

4 reaktioner till “Hallå vart tog ni vägen?

  1. MED är väl som junilistan eller Piratpartiet eller nåt likande som har hittat nåt som svenska folket tycker och kan hålla med om. Och en kort tid entusiasmeras av. Inga av dessa partier har dock tillräckligt vassa lösningar på våra problem. Folk känner sådant intuitivt. Även du!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s