Hur håller man bäst fokus borta från sitt eget misslyckade ledarskap? Sätt allt ljus på klimatet, deklarera att klimatförändringar är det största samhällsproblemet och häng ut klimatförnekare

Landet är på väg utför ruinens brant, den otrygga befolkningen är på väg att tappa allt förtroende för den katastrofalt dåliga regeringen och kriminaliteten når ständigt nya höjder samtidigt som den oansvariga migrations- och bidragspolitiken ständigt genererar nya skandaler.

Så vad gör man då för att skyla över sina misstag och få folk att fokusera på annat? Man sätter så klart allt ljus på klimatet och propagerar för de livsfarliga klimatförändringarna som hotar såväl planeten som mänskligheten samt växt- och djurriket.

Arbetet med regeringens forskningspolitiska proposition pågår just nu i Regeringskansliet och ska vara klar hösten 2020. Den ska peka ut den forskningspolitiska inriktningen för de kommande åren och enligt regeringen berör forskningspolitiken alla delar av samhället och fokus för propositionen är olika samhällsutmaningar, däribland ”klimatutmaningen”. Enligt regeringen ska forskningspolitiken svara mot globala och nationella samhällsutmaningar eftersom klimatet är det största problemet som finns.

Matilda Ernkrans (S), som är minister för högre utbildning och forskning, menar att så kallade klimatförändringar är det största problemet som samhället står inför och för att ”värna” demokratin, måste ”klimatförnekelse” stoppas.
-”Det står alltmer klart att klimatförändringarna är vår tids största utmaning. Att vi löser det är en av politikens viktigaste uppgifter. På flera håll i världen ser vi redan nu att klimathot begränsar människor i deras vardag, där kan forskning och innovation leda till att begränsa och vända den utvecklingen. Genom svensk forskning och innovation kan vi bit för bit bidra till ett klimatsmart samhälle. En annan viktig ingång är att aktivt arbeta emot den forskningsresistensen som vi idag ser breda ut sig i delar av samhället som exempelvis manifesterar sig i klimatförnekelse. Vi behöver värna hur forskningsbaserad kunskap sprids i samhället för att kunna bemöta de samhälls- och klimatutmaningar vi ser. I grund och botten handlar det om att värna vårt demokratiska samhälle.”

Intressant att man pratar om vikten av forskning och att arbeta mot forskningsresistens, när regeringen själva vägrar att lyssna på forskare som har andra väl underbyggda teorier än det politiskt styrda organet IPCC. Hycklare!

Dessutom är det märkligt att man i en tid när landet och dess invånare är extremt utsatt för olika nationella hot samt den kommande lågkonjunkturen förväntas slå hårt mot hushållen, pekar ut klimatet som det absolut största problemet. God dag yxskaft!

Fler och fler börjar inse att klimathotet är överdrivet och att en smutsig agenda ligger bakom, dessutom har man inte längre samma fokus på klimatet internationellt. Men i Sverige går såväl regeringen som massmedia i bräschen och slår på stora trumman medan skattebetalarna snällt förväntas slanta upp – helt galet!

#vaknasverige
#avgåregeringen

https://www.friatider.se/regeringen-klimatf-rnekare-hotar-demokratin

matilda

6 reaktioner till “Hur håller man bäst fokus borta från sitt eget misslyckade ledarskap? Sätt allt ljus på klimatet, deklarera att klimatförändringar är det största samhällsproblemet och häng ut klimatförnekare

  1. Sju partier har medvetet blundat för framväxten av klanstyrda parallellsamhällen där imamer predikar sharia och allt annat än integration. Resultatet är dominansvåld, etnofascism-rån, våldtäkter på svenskor, hedersvåld och annat som inte förekommit i det svenska samhället under modern tid.
    Tro sjutton att de hellre talar om de problem som naturliga förändringar av klimatet möjligen kan medföra.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s