Inkallade kollegor skyddas men befolkningen får klara sig bäst de kan

Operation Rimfrost, Morgan Johanssons och Stefan Löfvéns supervapen för att bryta sönder de kriminella gängen i Malmö, drog igång den 10 november och ska pågå i sex månader. Att grannkommunerna som exempelvis Helsingborg och Landskrona varit i hetluften på sistone kan vara ett tecken på att bovarna istället flyttar sina verksamheter till närliggande kommuner, så om insatsen de facto får effekt eller om det bara flyttar över problemen till annan ort, återstår att se.

I dagens Aftonbladet skriver man att hotell där de extrainkallade poliserna bor, nu ska skyddas av tungt beväpnad polis på grund av hotbilden från kriminella.

Jag slås av dubbelmoralen i detta budskap – det finns inga möjligheter att skydda befolkningen genom att låta tungt beväpnad polis patrullera gatorna dygnet runt som är kutym i andra länder när det finns uppenbara hot mot såväl landets medborgare som rikets säkerhet, men de extrainkallade kollegorna är det inga problem att skydda. 🤔

Det är tydligt att polisledningen och regeringen till skillnad från allmänheten ser annorlunda på läget i landet – speciellt i storstadsregionerna.

Det känns tryggt att lägga vår säkerhet i deras händer eftersom de med facit i hand lyckats så bra hittills! 🙄

#onlyinsweden

4 reaktioner till “Inkallade kollegor skyddas men befolkningen får klara sig bäst de kan

  1. Dom lär väl göra något extra för att få några som ska komma dit och försöka skapa ordning igen. Sedan kan man tycka att det är lite dubbelmoral att skydda kollegor går tydligen bra men när folket i stan önskar skydd finns inga resurser.

    Gillad av 1 person

  2. Jag har en fundering. Om jag vore polis i Malmö skulle jag införa vägspärrar och stoppa de 25-åriga ynglen som fräser runt i stan i Maserati eller senaste modellen av BMW och genomsöka bilarna omsorgsfullt varje gång, dygnet runt, tills ynglen tröttnar. Topsning av alla i bilarna bör vara rutin. Anmälan till Skatteverket bör också vara rutin: Vänligen uppge var pengarna till miljonbilarna kom ifrån! År 2012, när Polisen senast gjorde en insats i Malmö kunde jag bevittna hur de faktiskt stoppade bilar, fantastiskt! Imponerande för allmänheten som med egna ögon kan se att något faktiskt görs. Kom ihåg att Al Capone fick krypa i fängelse, inte för mord och smuggling, utan faktiskt för falskdeklaration.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s