Vårdpersonal ut – ny direktör in

Farsen kring det űberdyra Nya Karolinska fortsätter och efter varsel av hundratals i vårdpersonalen till följd av universitetssjukhusets ekonomiska kris, väntar nu ännu en omorganisering.

Nu varnar Läkarföreningen för patientsäkerhetsrisker och i ett öppet brev kräver de omtag för omorganisationen som de befarar kommer förvärra sjukhusets problem.

Som ett slag i ansiktet kommer nu sjukhusledningen dessutom att utökas med ytterligare en direktörstjänst – helt befängt!

Betänk hur många direktörer det sitter på sjukhusen runt om i landet medan sjukhusen krisar med vårdpersonal som krälar i stoftet, operationssalar som tvingas stänga, vårdplatser som är för få, personal som inte räcker till och patienter som blir lidande – ändå försämrar man bara för personalen och patienterna varje gång man omorganiserar/bantar organisationen/effektiviserar – varför skär man aldrig i direktörernas löner eller slimmar organisationen uppe i toppen? Bedrövligt minst sagt!

#detgårbranu

5 reaktioner till “Vårdpersonal ut – ny direktör in

 1. Att man inom det offentliga väljer att skära i produktion isf administration, visar bara hur självbeskyddande de styrande är. Att då i samtidigt expandera administrationen, signalerar sjukdomssymptom …

  Gillad av 1 person

 2. Felippa Reinfeldt var en tongivande aktör i detta kompletta fiasko som blev så dyrt att bygga så att dom inte råd med vårdpersonal men tydligen plats för mer direktörer på styrelserummet.

  Gillad av 1 person

 3. Om administratörer får härja fritt har organisationer en tendens att bli som uppochnedvända pyramider. Man gynnar varandra i toppen och anser hela tiden att man behöver bli fler – alltid på produktionens bekostnad.

  Gillad av 1 person

 4. Det finns ett MYCKET större problem med Landstingen som knappt någon vet om: De närmaste åren kommer det att byggas sjukhus i Sverige för över 100 miljarder kronor! Från 77 miljoner för om- och tillbyggnad på Visby lasarett på Gotland till 13 miljarder i Västra Götaland för Skaraborgs sjukhus, Alingsås lasarett, Sahlgrenska universitetssjukhuset mm. Ingen har någon översikt. Här har vi en skatteslukande koloss som skulle behöva AKUT reform. Landstingen kom till på 1800-talet och har spelat ut sin roll. Den nya regeringen efter Löfvén måste åka till Norge ögonaböj och kopiera deras sjukvårdsreform. Räkna inte med att Löfvéns gäng mäktar med något samhällsbygge längre!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s