Danska statsministern redo att sätta press på EU:s ledare om nytt asylsystem

Imorgon åker Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) till Paris för att träffa Frankrikes president Emmanuel Macron, för att föra allvarliga samtal om EU:s inhumana, orättfärdiga och farliga asylsystem. Det ska inte längre vara möjligt för nya asylsökande att bosätta sig i Danmark.

 
-”Jag har ett viktigt budskap till Macron: Vi har ett dysfunktionellt flyktingsystem och det kan vi inte fortsätta med. Jag vill upphöja det till en huvudprioritet på den europeiska dagordningen att överbevisa EU:s ledare om att det grundläggande asylsystemet måste göras om. Alla är eniga om att det inte fungerar samt att det är orättfärdigt, inhumant och farligt, så varför i all världen inte göra om systemet. Det är märkligt.”
Tanken bakom Frederiksens första officiella besök i Élysée-palatset är att det ska bli ett startskott för en europeisk kampanj, där Frederiksen ser den franska presidenten som en avgörande potentiell allierad för att etablera ett nytt asylsystem, där mottagningscentren ska ligga utanför EU:s yttre gränser samt vara utgångspunkt för de som söker asyl i Europa.

 
När Socialdemokraterna i februari 2018 presenterade modellen med mottagningscenter utanför EU, hette det att Danmark snarast skulle inleda en dialog med de möjliga länder där ett mottagningscenter kan etableras. Enligt planen som är att sätta stopp för möjligheten att söka spontan asyl i Danmark, ska asylsökande uppehålla sig i ett sådant mottagningscenter medan deras asylärende behandlas.

 
Frederiksen vill dock inte i dagsläget avslöja vilka länder man för samtal med eller från vilket datum det inte längre ska vara möjligt för nya asylsökande att bosätta sig i Danmark.

 
Mycket intressant och Frederiksen har mitt fulla stöd för en sådan lösning, som vi hade behövt redan för tio år sedan – då hade kanske inte Sverige varit på dekis på samma sätt som idag.

 
Vad säger då Sveriges statsminister Stefan Löfvén om detta utspel? Ah just det, jag glömde att regeringen styrs av minoritets- och extremistpartiet Miljöpartiet som dikterar villkoren, vars ledamöter anser att allt annat än öppna gränser samt allt åt alla utom svenskarna är inhumant!

 
#onlyinsweden

 

 

https://politiken.dk/indland/politik/art7494598/Vil-skabe-alliance-med-Macron-om-nyt-asylsystem

mette

4 reaktioner till “Danska statsministern redo att sätta press på EU:s ledare om nytt asylsystem

  1. Skapar EU någon form av mottagningscenter så kommer dessa att fyllas av miljontals människor som högljutt kommer att begära ännu snabbt tillträde till europeisk välfärd. Det kommer aldrig att ta slut förrän Europa är helt slut. Hjälp till självhjälp i närområdet är därför det enda realistiska. Om EU ändå tycker att vi behöver fler asylanter i västra Europa och lyckas få till något system så ska kraven på de asylsökande innefatta att de lärt sig språket medan de väntar och att de självklart avstår från oönskade kulturella särdrag.

    Gilla

  2. Det är bra att hon börjar. Men det måste ju finnas allierade i Europa för detta. De kanske inte är socialdemokrater men man måste söka allierade där de finns. Och vad gör vår Landsfader? Sitter i Agenda och svamlar som en drucken.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s