Give me the light

Även denna dag börjar i våldets tecken – tonårstjej våldtagen på publik toalett på Norrmalm i Stockholm, explosion på parkering i Bellevueområdet i Malmö och 35-årig man i Västerhaninge allvarligt stick-skadad efter att ha försökt hindra två rånare att göra inbrott i hans lägenhet.

Det är alltid någon i det nya Sverige och jag är innerligt trött på att dagligen läsa dessa svarta rubriker, att tänka på alla dödsoffer och de som är ärrade för livet samt deras förtvivlade anhöriga, skriva om landets genom tiderna sämsta justitieminister Morgan Johansson som oavsett hur illa han missköter sitt uppdrag ändå får fortsatt förtroende, att älta Sabunis och Lööfs ansvar i det som nu får fortsätta ske, att läsa om hur Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet förstört landet totalt och hur deras oansvariga politik försatt landets kommuner i ekonomiska trångmål, att ta del av alla neddragningar som görs runt om i landet på våra gamla och ungas bekostad, att konstatera att oppositionen gör för lite, att läsa om hur radikal islam har fått ett starkt fäste medan kristendomen trycks undan samt hur våra traditioner förändras för att anpassa oss till människor som inte är ett dugg intresserade av att ta seden dit de kommer, att fortsätta läsa om klimatjesus och klimatkampen varje dag trots att det mesta är en bluff, att naiva och inkompetenta politiker jamsar med i allt trams som påverkar landet negativt istället för att slå näven i bordet samt framför allt trött på att vi aldrig ser ljuset och får känna hoppet spira inom oss.

Det är tungt och det tär på oss! Istället för att vara ett lyckligt folk har vi förvandlats till arga, bittra människor som tittar snett på främlingar samt ständigt frågar oss vad fan vi får för pengarna och hur länge till vi ska gå omkring och svära inombords istället för att agera. Klassklyftorna är tydliga och den djupa polariseringen mellan olika grupper finns mitt ibland oss som ett ständigt öppet sår.

Det är nu vår landsfader ska träda fram och ena folket samt sprida hopp, framtidstro och trygghet. Men det gör han inte eftersom vi inte har någon – här finns varken en hjälte eller en stark ledare med intakt ryggrad. Det finns bara mörker, misär och anarki.
Men det finns ett sätt att släppa den hårda verkligheten för några timmar – man gör något annat än att grotta ned sig i samtidens brutala värld. Man kopplar helt enkelt ned sig ett tag, umgås med sina nära och kära, gör något kul, andas frisk luft, njuter av vår vackra natur, äter en god middag, skrattar åt dråpliga situationer, kramar sina barn eller sin partner.

Det finns flera sätt att förtränga det faktum att landet vi lever i och ska överlämna till våra barn och barnbarn är på fallrepet, utan någon vid rodret som är villig att styra oss på rätt köl – så bara välj något, det är du värd och det ska även jag göra idag!

 

hope

10 reaktioner till “Give me the light

 1. Jag läste nyss på Thoralfs blogg att på Sturups Flygplats har det satts upp en stor väggtalva med motivet glad kvinna med hijab!!!

  Gilla

   1. Undrar vilka som ligger bakom denna propaganda???

    Skurups Flygplats borde ha något vackert från trakten i stället!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s