Tyvärr Sabuni – du är inte trovärdig

Liberalernas landsdagar har kickat igång och under temat ”Möjligheternas land” försöker man plocka politiska poäng hos väljarna genom att försöka framstå som ett parti som verkligen vill göra något åt Sveriges pågående kris. Igår orerade man om slöjförbud och böneförbud under skoltid och idag skriver partiledaren Nyamko Sabuni i dagens Aftonbladet om hur partiet vill ta krafttag i förorterna samt genom sina nya mål ta tillbaka makten från kriminella och extremister. Huvudmålet är att Sverige inte ska ha några utsatta områden till 2030.

Nedan finns ett utdrag ur debattartikeln och det Sabuni säger när hon pratar om förortslyftet är precis vad många vill höra, även om det är långt ifrån tillräckligt – fler poliser, skärpt lagstiftning, ta tillbaka kontrollen över områden där kriminella gäng härjar, bra skolor, försörjningsmöjligheter för alla, krossa patriarkatet och hederskulturen.

Det finns dock två problem som gör att Sabunis ord förblir tomma.

För det första röstade Liberalerna under gårdagen mot misstroendevotumet som kunde fällt justitieminister Morgan Johansson, som bär ett stort ansvar för regeringens misslyckade hantering av den växande grova kriminaliteten som fått landet att stå på gränsen till anarki och visade då tydligt att man värdesätter makten högre än folkets trygghet.

För det andra har folket i förorterna för länge sedan tröttnat på de luftslott som våra falskt leende politiker, oavsett partitillhörighet, målar upp på pappret men som i praktiken inte betyder någonting, så där har Sabuni inget att hämta. De kommer istället att rösta på Partiet Nyans!

Det fanns en tid när jag trodde på Nyamko Sabuni och var öppen för att höra vad hon hade att säga – kanske skulle Liberalerna trots allt ta sitt förnuft till fånga och lämna JÖ, men efter gårdagens övertramp förvandlas allt hon säger till ett enda stort hyckleri och de förslag som kommer från Liberalerna blir mycket svåra att ta på allvar.

Deras fokus under landsdagarna borde vara att fundera på hur de ska undgå att åka ur riksdagen, för det är inte mycket som kan rädda kvar partiet vid nästa val!

#sommanbäddarfårmanligga
#skyllpålööfochsabuninärdetsmäller
____________________________

”Den stora majoriteten upplever att ett fåtal individer förstör och allt för länge fått dominera det offentliga rummet. Högst på invånarnas kravlistor står ökad synlig närvaro av polis och bättre skötsel av närmiljön. Samhället måste ta tillbaka kontrollen över alla områden där kriminella gäng i dag sprider våld och rädsla. Alla i Sverige, oavsett var man bor, ska ha tillgång till trygga livsvillkor, bra skolor, möjligheter att kunna försörja sig själv och att bli del i samhället.

Det krävs breda åtgärder, långsiktighet, fler poliser och skärpt lagstiftning för att öka tryggheten och minska kriminaliteten i utsatta bostadsområden. Sverige ska år 2030, efter ett genomgripande förortslyft inte ha några områden som klassas som utsatta.

Jag kommer i mitt landsmötestal i dag att presentera en plan hur vi ska nå dit. Det är ett ambitiöst mål, men verkligheten kräver inget mindre.

Det finns framgångsrika exempel att ta lärdom av, där man börjat vända på utvecklingen. Det de har gjort handlar om brottsförebyggande åtgärder som involverar polis, socialtjänst, invånare och lokala aktörer, inte minst fastighetsägare och företagare.

Integration och arbetsmarknadspolitik handlar om att öppna nya möjligheter och stärka enskilda individers förmåga att ta till vara på dessa – inte om bidrag och omhändertagande.
Den djupa segregation som vuxit fram i vårt samhälle måste hanteras, trenden måste vända. Flickors och kvinnors möjligheter och frihet får inte begränsas av kulturella skäl, traditioner eller patriarkala strukturer.

Vi ska lyfta våra förorter och betala tillbaka den integrationsskuld vi byggt upp under årtionden. Det ska inte finnas områden där människor inte har samma möjligheter som i övriga Sverige.”

8 reaktioner till “Tyvärr Sabuni – du är inte trovärdig

  1. Är det en slump eller finns det en anledning till att hon ‘lovar’ det till år 2030? Det råkar sammanfalla med det år som ses som det år där alla länder, i alla fall i västvärlden, skall vara [socialistiska] lydstater underordnade FN fullt ut …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s