SD:s framgångar ökar den redan utbredda polariseringen i samhället

Igår stod det klart att Sverigedemokraterna för första gången gått om Socialdemokraterna i väljaropinionen, men SD skördar också framgångar inom LO där partiet är jämnstora med S.

Det som är positivt med den här utvecklingen är att S måste ta ett steg tillbaka och rannsaka sig själva. Fundera över vad man gjort för fel, förhoppningsvis rensa ut i partitoppen och stöpa om sin politik – man måste helt enkelt hitta tillbaka till och bejaka den klassiska ”betongsossen” inom sig för att kunna bli trovärdiga på nytt.

Det som är negativt är att den redan kraftiga polariseringen mellan höger och vänster blir avgrundsdjup. De urvattnade orden rasist och nazist fick nytt liv under gårdagen i diverse trådar till artiklar samt inlägg som berörde resultatet av väljarundersökningen, dessutom är det skrämmande hur många som inte vill förstå varför det här händer och hur SD har kunnat få det här genomslaget.

Man vägrar helt enkelt att inse att deras eget parti bidragit stort till händelseutvecklingen och skrämseltaktiken gentemot väljarna samt den aktiva uteslutningen av SD på det politiska planet har istället för att gynna dem nu bitit dem rejält i svansen.

Det ska bli intressant att se om övriga partier framöver har förmågan att förändra såväl sin politik som tankesätt för att i bästa möjliga mån konkurrera om väljarna, eller om man förblir i sina låsta positioner där man inte vill ta in den obekväma verkligheten.

Polariseringen i samhället lär dock inte försvinna tyvärr, utan jag tror att det kommer att bli värre – särskilt när landet är så nära avgrunden och då är vi ändå en bra bit från botten. Vad det kommer att få för konsekvenser vill jag inte tänka på just nu, men det är väl en ofrånkomlig utveckling när samhället ser ut som det gör.

#kharmaisabitch
#sommanbäddarfårmanligga

Bildkälla: SvD

5 reaktioner till “SD:s framgångar ökar den redan utbredda polariseringen i samhället

  1. Ska bli intressant att se om siffrorna får ytterligare fart efter att S i Hudiksvall uteslutit Nina Bucchardt en mångårig nämndordförande sedan hon berättat att hon älskade SD riksdagsmannen Johnny Skalin. Hur var det mantrat löd ” allas lika värde”

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s