Tysk polis stoppade terrorattack från IS-anhängare

Samtidigt som IS-terrorister är på väg att skickas ”hem” till Europa ökar oron bland befolkningen att kontinenten ska drabbas av nya terrordåd.
 
I Tyskland avstyrde idag tyskt polis ett terrordåd i staden Offenbach (Hessen), där man anhöll tre män – en 24-årig makedonier med tyskt medborgarskap och två turkiska medborgare som är 21 respektive 22 år gamla.
 
De tre männen har uppgett för andra att de är anhängare av Islamiska Staten och en kvinnlig släkting till en av de anhållna ska tidigare ha rest till Syrien för att ansluta sig till IS.
Åklagaren berättar att polisen började sina efterforskningar i slutet av oktober och att ärendet prioriterades högt. 170 poliser inklusive specialstyrkor deltog i dagens aktion. De tre männen anklagas för att ha förberett ett religiöst motiverat brott i Rhein-Main-området med hjälp av sprängmedel och skjutvapen samt med syfte att döda så många otrogna människor som möjligt.
 
Vi i Sverige kan dock sova lugnt för Annie Lööf och Nyamko Sabuni går i god för att den svenska regeringen och i synnerhet justitieminister Johansson har läget under kontroll!
 
terror.png

2 reaktioner till “Tysk polis stoppade terrorattack från IS-anhängare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s