Ystads kommun blöder ekonomiskt men tvingas ändå ta emot flest nyanlända i Sydöstra Skåne

I Ystad krisar kommunen rejält efter många kostsamma investeringar de senaste åren som kulminerat med den onödiga hamnutbyggnaden som ingen ens vet om den kommer att gå med vinst. Lägg därtill kraftigt ökade kostnader inom social omsorg.

Vi har gått från rött till blått styre, men som väntat har det ingen större betydelse vem som sitter vid styrspakarna eftersom resultatet i slutändan ändå blir ett stort rött minus som drabbar främst barn, unga, sjuka och äldre. Så hur ska man vaska fram pengarna? Höja skatten var nämligen inte akuellt. Man går på de svagaste i samhället så klart!

Först ville treklövern tillsammans med SD dra in på äldrevården och nu har man övergått till att attackera barn och ungdomar genom att överväga att stänga viktiga verksamheter som Naturskolan Marietorp, Kulturskolan och Ungdomens hus samt andra fritidsgårdar.

Nu kommer nyheten om att Ystad ska ta emot flest nyanlända i Sydost. 31 personer låter inte så mycket på pappret, men i verkligheten kostar varje individ stora summor och var ska kommunen ta dessa pengar ifrån när man inte ens kan upprätthålla den befintliga välfärden och verksamheten för invånarna i dagsläget? Bedrövligt!

Kommun efter kommun runt om i Sverige kraschar när staten vältrar över kostnaderna för migrationen på kommunerna och ändå fortsätter regeringen inflödet? Galenskapen vet inga gränser!

#sommanbäddarfårmanligga

Bildkälla: YA

2 reaktioner till “Ystads kommun blöder ekonomiskt men tvingas ändå ta emot flest nyanlända i Sydöstra Skåne

  1. 80% av landets kommuner visar på röda budgetar de flesta på grund av invandringens kostnader. Tar inte staten tillbaka ansvaret dom skyfflade över till kommunerna väntar stora skattehöjningar på många håll så småningom när skolan och omsorgen inte kan nedmonteras längre.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s