Illegal migration via Balkanrutten ett kraftigt växande problem

I en tid när Sverige borde stänga sina gränser tillfälligt för att reda ut sina nationella problem istället för att ständigt fylla på med nya, kommer det ständiga rapporter om hur den illegala migrationen till Europa fortsätter utan uppehåll. Jag har under förra veckan rapporterat om aktivistbåtarna i Medelhavet som plockar upp migranter på Libyskt vatten och kör dem till Europa, som efter X antal dagar ger med sig och släpper in de nya asylanterna och nu varnas det även för att den illegala migrationen via Turkiet, Grekland och Balkan ökar.
 
Enligt en intern bedömning från det tyska federala inrikesministeriet, är alla migrationsrelaterade indikatorer – såsom olagliga gränsövergångar och asylansökningar – i alla länder i Balkanregionen för närvarande på en ännu högre nivå än vid jämförelseperioderna 2017 och 2018.
 
Uppskattningsvis 12.000 migranter bor för närvarande i Balkanregionen, cirka 7.000 av dessa bor i Bosnien-Hercegovina. På grund av försämringen av vädret under de kommande månaderna förväntas det ske en förvärring av bostadssituationen och flyktinglägren i Bosnien-Hercegovina. Sedan början av året har mer än 25.000 migranter hittats i den lilla staten. 18.000 av dessa har flyttat vidare till andra europeiska länder.
 
Den federala polisen informerar om att migranter använder ett brett nätverk av rutter genom staterna på Balkan för att nå Central- och Västeuropa. Ett centralt nav är Una Sana-kantonen i Bosnien-Hercegovina.
 
Illegal migration till Italien sker främst genom den så kallade Wespentaille i Kroatien och därifrån tar sig migranterna vidare till andra destinationsländer som Tyskland.
 
Förbundspolisens president, Dieter Romann, menar att grunden till problemet är avskaffandet av de inre gränskontrollerna för att säkra yttre gränser. Det finns ingen diskussion om att säkra de yttre gränserna idag.
 
Enligt utvärderingen från inrikesministeriet beror omfattningen av den illegala migrationen på den så kallade Balkan-rutten där väsentligt många ankommer via Grekland. Enligt en intern rapport från Europeiska kommissionen, så förväntas dessutom ankomster till Grekland att fortsätta stiga. 57.182 migranter har hittills anlänt i år, vilket är en ökning med 37% jämfört med förra året.
 
I avtalet mellan EU och Turkiet står det att ”alla oregelbundna migranter som anländer från Turkiet till de grekiska öarna skall återlämnas till Turkiet”, men utvisningsgraden är mycket låg och i år har bara 138 personer skickats tillbaka.
 
I Tyskland diskuteras nu olika sätt att stödja Bosnien-Hercegovina för att underlätta repatriering från västra Balkan till ursprungsländerna.
 
Det finns så många signaler som ger vid hand att Europas ledare måste ta tag i problemen istället för att gömma sig bakom internt käbbel! Det är helt klart en ohållbar situation och man måste se till att säkra de yttre gränserna och sluta släppa in illegala migranter både från Medelhavet samt Balkan. Vill man inte se kontinenten gå under så är det dags att börja tänka med huvudet framför hjärtat!
 
#vigillarintefegapolitiker
 
balkanrutt.png

2 reaktioner till “Illegal migration via Balkanrutten ett kraftigt växande problem

  1. Det är garanterat Erguvan som skapat en ”säker” korridor.Han har ju rätt när han säger att Turkiet inte är ett hotell för Sveriges exporterade terrorister.
    #hatadinlokalacenterpartist

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s