Hur många gånger ska vi lyssna på dessa tomma ord?

Efter gårdagens skottlossningar där en 15-årig pojke i Malmö avled medan hans kompis skadades svårt och en kvinna som väntade på bussen nästan blev ihjälslagen med en planka av en okänd man samt diverse explosioner i Malmö inklusive övriga landet och en våldtäkt i Köping, tornar rubrikerna upp sig i tidningarna samtidigt som kritiken mot regeringen duggar tätt.

Ikväll skriver DN att polisen går upp i stabsläge och utlyser en så kallad nationell särskild händelse med anledning av den senaste tidens skjutningar i Malmö, där inrikesminister Mikael Damberg deklarerat att Malmö inte ska stå ensamma i detta.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har uttalat att han är djupt bedrövad och förbannad samtidigt som han föreslår ett nationellt säkerhetsråd samt kräver att statsministern agerar nu. Även Annie Lööf är kritisk och vill se en nationell samling.

Man kan dessutom läsa om nya händelser som inträffat idag, bland annat ett stort gängslagsmål i Borås där två personer fått stickskador och en kvinna som blev utsatt för ett mordförsök i Gävle.

Hela tiden nya saker som sker och man känner snart att man inte orkar bry sig mer. Dessutom alla dessa floskler från våra politiker som slåss om fem minuter i rampljuset. Kristersson och Lööf med flera reagerade på exakt samma sätt när Karolin skjöts ihjäl på Ribersborg med sin baby i famnen. Man fördömer och kritiserar samt kräver att Löfvén agerar, men i praktiken är det bara tomma ord utan någon kraft bakom som man levererar varje gång något nytt sker. Det är så genomskinligt!

Tycker man verkligen att det som sker är förfärligt och att det är oacceptabelt att vi har en regering som inte agerar, så skulle man redan imorgon kunna begära misstroendevotum mot exempelvis justitieminister Morgan Johansson som har en stor skuld till det vi nu ser, eller så klart mot Stefan Löfvén.

Men mod och vilja är en bristvara hos våra riksdagspartier så därför jamsar man bara med och låtsas att man eftersträvar en förändring. Således fortsätter samma gamla vanliga käbbel om vem som har rätt och vems åtgärdspaket som är det bästa för landet, medan ingenting händer i verkligheten som påverkar den grova kriminaliteten som håller landet i ett järngrepp.

Imorgon börjar en ny vecka med såväl nya explosioner som skottlossningar, våldtäkter och knivhuggningar att se fram emot! Sverige är fantastiskt eller hur?! 🤪

#detnyasverige

5 reaktioner till “Hur många gånger ska vi lyssna på dessa tomma ord?

 1. Ja det är verkligen helt sjukt. Samtidigt så är gränserna öppna och allt fler beviljas uppehållstillstånd, vilket innebär att det fylls på med fler människor som kan fylla de luckor som uppstår när några tas av daga. Det är som en vanvettig karusell där allting snurrar allt snabbare och där bomber och granater slungas ut bland befolkningen kryddat med intensiva skottsalvor, som ekar mellan husväggarna…

  Gillad av 1 person

 2. Politikerna säger att allmänheten är trygg och detta är en uppgörelse
  mellan kriminella gäng.
  Som polisen påstår har bra koll på vilka de är?
  Detta är importerade problem som vi inte haft om gränserna var stängda.
  Nu vågar politikerna inte agera för felet är helt och hållet deras.

  Frågan är om de väntar på att de kriminella utrotar varandra eller tills de börjar ge sig på
  Vanliga Svenskar, eller som många tror att detta är början på inbördes krig?
  De puttra i många hem och till slut tar medborgarna lagen i egna händer.
  En bomb nära våra politiker hade garanterat fått dem att agera.

  Gillad av 1 person

 3. Sveriges största problem är att statsministern är så fokuserad vid makten att han låter ett litet extremistiskt Mp styra i viktiga frågor som invandring och energi. Får denna galenskap fortgå är jag rädd att landet snart är bortom räddning om det inte redan är för sent.

  Gillad av 1 person

 4. Varför kan vi aldrig få reda på vad det är för ”gäng”. Är det Hells Angels, araber, balter, balkaneser, somalier eller vad? Vad är så känsligt att inte svenska folket kan få veta?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s