I princip alla partier har haft något inflytande på de senaste 30 årens migrationspolitik som kommunerna nu får ta huvudkostnaderna för och det sänker kommun efter kommun

Bra ledare från Smålandsposten får inleda veckan, om de enorma kostnaderna för den ohållbara migrations- och integrationspolitiken som staten inte vill ta i med tång!

#vigillarintefegapolitiker
#avgåregeringen

—————————————-

”Kristdemokraternas debatt kring integration på rikstinget i Umeå sker mot fonden av att regeringen har sedan några dagar inlett just en integrationsoffensiv. Denna började rätt så egenartat. Stefan Löfven förklarade att nyanlända borde sättas i arbete med att rensa sly på stränder och hålla vandringsleder i skick.

Det är den typen av surrealistiska bilder som kan bubbla upp i offentligheten när en regering är pressad och inte vet vad den skall göra. Bara att den borde göra något.
Ett annat tecken på att en regering är desperat är att den försöker gömma sig bakom attacker på oppositionen, hur skruvat greppet än blir.

Socialdemokraterna har ett riktigt skruvat grepp. Man anklagar högeroppositionen för arrogans och nonchalans vad gäller den dåliga integrationens kostnader: ”Med deras politik dumpas ansvaret och kostnaden för integrationen över på kommunerna.”

Det går att beakta det där uttalandet på flera plan. Men det mest konstruktiva perspektivet är ju att konstatera att kommunerna tar huvudkostnaderna för en migrationspolitik som alla partier som haft något inflytande de senaste trettio åren är ansvariga för. Och att denna kostnad inte bara är enorm utan även orättvis eftersom det är staten och inte kommunerna som fattat de beslut som orsakat kostnaden. Kostnaderna för integration hänger förstås ihop med detta.

Något av den mest renhåriga strukturförändring i svenskt samhällsliv vi kunde tänka oss i tider som dessa vore om staten tog över alla kostnader för den förda migrations- och integrationspolitiken. Det kommer inte att hända. Det finns inte en rikspolitiker från höger till vänster som frivilligt tar emot denna gigantiska hetpotatis i famnen, oavsett det egna ansvaret för utvecklingen.

Det är det perspektivet man skall ha i minnet när Socialdemokraterna påstår att oppositionen vill vältra över ansvaret på kommunerna. För det första är ansvaret redan övervältrat sedan länge. För det andra bär regeringen på en lika stor skuld till det som någon annan oavsett vilka statligt finansierade stödåtgärder de hittar på i sin ”offensiv”.
Vill man mäta partiers ambition i detta skall man snarare se på hur väl de sörjer för sin egen reträtt från en kraschlandad migrations- och integrationspolitik.

På Kristdemokraternas riksting har man till exempel röstat ja till partistyrelsens integrationsproposition. Varje enskilt utspel i integrationsfrågan som partiledningen har gjort i mer restriktiv riktning under de senaste månaderna har fått partiets officiella bifall. I den meningen kan därmed räkna in Kristdemokraterna som en allierad i kampen mot den briserande kostnadsbomb som migrations- och integrationspolitiken har inneburit.
Nej, det är inte heller en hundraprocentigt pålitlig partner att hålla in handen. Landningen i frågan om anhöriginvandring var väl svajig i det avseendet. Men det är fortfarande ett bättre alternativ än Socialdemokraterna.

Kommunerna kan inte lita ett smack på Stefan Löfven i dessa ärenden. De är nämligen beroende av Miljöpartiet.

Fredrik Haage”

Integration att lita på?

ebba

2 reaktioner till “I princip alla partier har haft något inflytande på de senaste 30 årens migrationspolitik som kommunerna nu får ta huvudkostnaderna för och det sänker kommun efter kommun

 1. Mp blir Sveriges ruin, jag förstår inte deras väljare inte heller att Lövén är så maktfixerad att han låter dessa styra. Dom har gång efter gång bevisat att dom inte klarar att ha två tankar samtidigt (handling-konsekvens). Invandringen är en katastrof – ta hit fler människor. Energipolitiken är ett fiasko. Straffa ut och stäng fungerande elproducenter- bygg vindkraft och solpaneler. Det ger elbrist nattetid och vintertid när det sällan blåser tillräckligt samt bygg mycket VK i norrland men utan överföringskapacitet blir miljövinsten=0

  Gillad av 1 person

 2. Oavsett om det är kommunen eller staten som finansierar flyktingmottagandet.
  Så är det vi skattebetalare som betalar allt och som förlorar allt.

  Pengar som under trettio år skulle gått till skola, vård och omsorg, vägar, husbyggen, skolor och allt i välfärden.
  Och till underhåll av våra vattenledningar, miljö anpassningar. Järnvägen.
  Har istället gått till migrationsverkets alla hål som bara kommit till fördel till flyktingar men även till illigala och kriminella människor från hela världen. Var gör alla människor här från hela världen utan asyl skäl kan vi
  Fråga politikerna om.
  Varför ska vi jobba tills vi blir 70 samtidigt som vem som helst från hela världen utan att betalat en krona och utan asyl skäl lever och bor här på bidrag.
  Funktionshindrade ungdomar utesluts från bidrag medan illigala afganistanska män fått stanna och kostar miljard belopp varje år.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s