Räcker det att vara ångerfull?

Är det här en person med hjärnskakning eller någon som klätt ut sig till mumie var min spontana tanke när jag såg den här bilden överst i SvD. Men det är alltså en 26-årig kvinna som efter fem år med IS ångrade sig och ville hem. Nu har hon hämtats hem av regeringen i Kazakstan, som bestämt sig för att inte lämna kvar någon medborgare sedan kalifatet fallit.

Även om hon säger sig vilja lämna terroristerna, så har hon uppenbarligen inte kommit till insikt om att hon som fri medborgare kan lämna förtrycket bakom sig och vira av sig tygstyckena samt låta håret/huden andas, utan hon precis som så många andra fortsätter leva i villfarelsen att hon som kvinna måste dölja allt utom ansiktet.

Tyvärr blir denna förtryckande klädsel ett allt vanligare tillskott i den svenska skolan, där små flickor tvingas bli kuvade redan från barnsben. Den tidigare hetsiga debatten om förbud mot hijab på barn i skolan, verkar dock ha dött ut på sistone och den senaste tidens tystnad i ämnet talar sitt tydliga språk – det är uppenbart att våra makthavare hoppas på att det hela ska rinna ut i sanden så att de slipper konfronteras och stöta sig med viktiga väljargrupper. Sverige i ett nötskal!

I Frankrike har man redan sedan tidigare förbud mot hijab både i skolan och på statliga kontor. Nu håller man för övrigt på att se över ett nytt lagförslag om att förbjuda föräldrar att bära religiösa symboler på skolresor. Intressant och det påminner om att vi är ljusår från att göra skillnad för barnen i Sverige eftersom vi inte ens kan komma till skott och lagstifta om något överhuvudtaget!

Vad gäller dessa IS-återvändare kan man fråga sig om det räcker för IS-terrorister och deras fruar att säga att de ångrar sig, eller om alla måste genomgå avradikaliseringsprogram samt utredas för krigsbrott?

Sverige säger sig stå redo att ta emot IS-terroristerna, men det är oklart vad som väntar dessa vid ankomsten – ska de fängslas trots att våra fängelser redan är överfyllda eller ska de sättas i förvar trots att det råder brist på platser även där? Det mest troliga är kanske att man gör som med de IS-återvändare som vi redan huserar sedan tidigare – ger de skyddade uppgifter, arbete, bostad, körkort och bidrag samt hoppas på det bästa!

#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker

En reaktion till “Räcker det att vara ångerfull?

  1. Dom som hämtar hem henne är lika skadade som hon.
    Förstår inte hur någon kan tycka synd om någon som inte skulle tveka en sekund för att mörda och förnedra en.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s