Hyckleri när media gör skillnad på folk och folk

Till skillnad från utländsk media, har svensk statsstyrd media en outtalad regel att aldrig visa namn, signalement eller bild på våldtäktsmän, mördare, rånare, extremister och andra kriminella avarter – oavsett om de är efterlysta, misstänkta eller dömda – om gärningsmännen har utländskt påbrå. Är de ”svennar” råder det dock inte alls samma försiktighet.

Det är intressant att media inte kan upplysa allmänheten om odjurs signalement eller identitet för att skydda befolkningen, men man har inga problem med att hänga ut en moderatpolitiker som än så länge bara är misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Skulle det visa sig att han är oskyldig så är han ändå redan rökt eftersom han hängs ut med namn och bild i flera tidningar.

Lokala moderatpolitiker har för övrigt redan gått ut med att vederbörande blir utesluten oavsett om han är skyldig eller ej. Där ser vi tydliga signaler på att partiet inte backar upp sina förtroendevalda och man kan undra hur de tror att det ska locka nya förmågor att engagera sig politiskt.

Det finns fog för att ifrågasätta vad media egentligen har för prioriteringar. Det är ett märkligt tillvägagångssätt samt ett enda stort hyckleri från journalisternas sida och vill de behålla någon form av trovärdighet så borde samma regel gälla över hela linjen – visa allas identitet eller ingens!

#onlyinsweden
#vigillarintefegajournalister

Bildkälla: SVT

En reaktion till “Hyckleri när media gör skillnad på folk och folk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s