Hon kom som en vind och förhoppningsvis försvinner hon lika snabbt igen

Jag satt och letade efter en särskild bild i mitt bildarkiv på bloggen som ligger i datumordning, så när jag scrollar igenom bilderna så får jag tack vare min stadiga nyhetsbevakning en ganska bra överblick över vad som hänt de senaste 18 månaderna såväl nationellt som internationellt. Det slog mig då att ingen pratade om klimatet som ett gigantiskt problem innan 2019.

Vi hade vårt riksdagsval, vi hade månader av politiska förhandlingar där det fikades väldigt mycket i väntan på att en regeringsduglig koalition skulle bildas, mitt i allt kom det risade Global Compact Agreement (FN:s migrationsavtal), sedan kom Annie Lööfs svek och januariöverenskommelsen var ett faktum till väldigt mångas förtret. Under denna tid oroade vi oss också för IS-återvändare, världen förfasades över mordet på journalisten Jamal Khashoggi och så klart alla turer kring #-Metoo samt Donald Trump. Men ingen – varken media eller politiker i såväl Sverige eller utomlands – skrev upp klimatfrågan i negativ bemärkelse och man pratade inte om jordens undergång samt radade inte upp texter om koldioxidens påstådda effekt på den globala uppvärmningen som ett ständigt mantra som skulle präntas in i folks sinnen. Skrämselpropagandan lös helt enkelt med sin frånvaro.

En parentes i sammanhanget är att vi inte heller hade problem med explosioner var och varannan dag som vi tyvärr har nu. Detta är ett nytt fenomen som ökat extremt det senaste året.

Så vad var det som hände – hur kan en 15-årig flicka, totalt okänd för omvärlden och även en majoritet av Sveriges befolkning, gå från ingenstans till världskänd? Hur kan en icke-fråga om klimatets naturliga förändringar helt plötsligt vara överst på alla politiska ledares agendor samt ta över hela den mediala bilden?

Greta Thunberg började strejka bara några veckor innan svenska folket gick till valurnorna, närmare bestämt den 20 augusti 2018 och samma dag lade företaget ”We don’t have time” upp en bild på Greta på sitt Instagram-konto och på Facebook. Det var grundaren Ingemar Renzhog som postade bilden, svensk media hakade på och resten är historia.

Nu i efterhand har det kommit fram uppgifter om att allt var en mycket välplanerad kupp där Bo Thorén haft en nyckelroll genom att använda Greta Thunberg som galjonsfigur för klimatkampen – en kamp som i grund och botten främst handlar om att tjäna grova pengar. Man använder skrämselpropaganda istället för att genom saklig debatt låta alla sidor komma till tals. Det ska tilläggas att sedan denna cirkus startade har gröna partier skördat stora framgångar i alla länder som gått till val, så att aktionen fått effekt är ingen underdrift.

Jag får ofta kritik för att jag inte köper historien om hur en okänd flicka genom sin egen idoga kamp för klimatet fick världens ledare att lyssna tack vare en skolstrejk i lilla Sverige. Men om vi ska se krasst på det, så hur troligt är det att en fråga som tidigare inte fanns på tapeten överhuvudtaget helt plötsligt hamnade överst på agendan hos hela det politiska etablissemanget och FN bara så där?

Nu har det globala intresset svalnat rejält, förutom i Sverige där hela etablissemanget fortfarande driver på i samma anda och klimatalarmisterna kände antagligen att de var på väg ut ur rampljuset, varför en ny aktion behövdes. I förrgår publicerades således en ny alarmrapport med underskrifter av 11.000 ”forskare” – i själva verket var dock klimatforskare en bristvara i listan. Återigen handlar det om att försöka indoktrinera.

Alla som har förmågan att använda sitt sunda förnuft borde inse att vi blir förda bakom ljuset och det är dags att ifrågasätta varför vi håglöst ska acceptera att ge bort miljarders miljarder för att rädda ett klimat som aldrig varit en extrem orosfaktor tidigare samtidigt som riktiga miljöproblem hopar sig?

I veckan beslutade sig även USA att lämna Parisavtalet – ett mycket klokt beslut eftersom det bara är ett spel för gallerierna där de som släpper ut mest – kravlöst får fortsätta och även öka utsläppen. Dessutom är det signalpolitik som övriga länder borde ta till sig. Det är på tiden att slopa Parisavtalet och tänka nytt om man verkligen vill sätta press på de värsta miljöbovarna!

#vaknasverige
#vågaifrågasättomvifårhelabilden

2 reaktioner till “Hon kom som en vind och förhoppningsvis försvinner hon lika snabbt igen

  1. Bra sammanfattning. Antingen har jag blivit mycket klokare eller så har dessa alarmister et. al. fått det tuffare att indoktrinera oss i denna hoax….. för ärligt det är en ganska listig agenda…. katastrofen kommer snart, 5 år är väl det senaste som sagts, 10 år till katastrofen har annars varit agendan i 50 år…. förr kanske man hann glömma utspelen MEN numer ser man ju datum på internet för alla dessa utspel…. Modus Operandi är: betala nu (riktigt mycket) så du slipper katastrofen…… MEN alla som har betalat och alla som inte betalat har ju sluppit katastrofen då inget hänt….. Alla trender har hållits koldioxidhalten ökar, temperaturen ökar någon grad på 100 år och egentligen har inga isar smält heller och inga hav har ökat nivån….. Någon som sett någon film från Hollywood? Japp nu kommer dessa i MSM och massivt i SVT…. som ingen slipper längre….. ursäkta rörigheten 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s