Vad skiljer numera SD från övriga partier?

Att Sverigedemokraterna håller på att stöpas om som parti är en process som pågått under en längre tid för att dels passa in i finrummen och dels locka till sig väljare som tidigare skrämts av deras mer ”aggressiva” framtoning som media hjälpt till att måla upp.

I sin strävan efter att bli accepterade har man bytt fot i många frågor de senaste två åren – till exempel Public Service-skatten, Swexit, samkönades adoptionsrätt och abortgränsen där man lämnar sitt tidigare krav på 12 veckor, trots att det är standard i många europeiska länder.

Inför partiets kommande landsdagar framkommer det nu att SD fortsätter att ompröva sin politik och man överger nu sitt tidigare förslag att införa frivillig inkomstdelning mellan makar, slopar begreppet ”nedärvd essens” och det gamla förslaget om att förbjuda dubbla medborgarskap.

Inför det senaste valet proklamerade SD i sin valplattform att man ville ha stopp i asylmottagningen och bara ta emot asylsökande från våra grannländer, skärpa försörjningskraven för anhöriginvandring samt ha kontroller av släktskap. Men nu pratar partiet dock om att flyktingmottagande ska ske genom FN:s kvotsystem. För att minimera asylmottagandet vill man se en ökad återvandring och verkställda utvisningar, skärpa kraven för att få medborgarskap och medborgarskap som beviljats på felaktiga grunder eller tillhör personer som anslutit sig till terrororganisationer ska kunna återkallas.

Det är förvisso på tiden att man plockar bort nedärvd essens-termen eftersom den skapat så mycket debatt, men i övrigt är jag mer tveksam till denna vindflöjelmentalitet.

Att jag tidigare har röstat på SD i några val beror på att de skiljde sig åt markant från övriga partier, men ärligt talat – vad är det nu som skiljer SD från övriga borgerliga partier förutom kravet på återvandring? Väljare som till exempel vill ha asylstopp och Swexit samt funnit en fristad i SD knuffas således rakt i Alternativ för Sveriges famn, vilka troligen tackar och tar emot.

Jag ser ett parti som i sin strävan efter att bli ett parti som andra blir alltmer slätstrukna och partigränserna suddas ut. Är det vad Sverige behöver just nu när så många är besvikna på sjuklövern? Jag är inte imponerad och känner att jag lika gärna skulle kunna rösta på Moderaterna för det är inte mycket som skiljer åt när det kommer till mina hjärtefrågor migration, integration, rättsväsende och kampen mot kvinnoförtryck.

Vad återstår nu för oss osäkra väljare som inte ser en naturlig hemvist i något parti och tycker att handlingskraftiga politiker med kurage som vågar tänka utanför boxen lyser med sin frånvaro? Jag kanske ska börja lyssna på en av mina trogna följare på bloggen som trots att han är helsvensk är helsåld på det nya uppstickarpartiet Nyans… Insha’Allah!

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/sd-slopar-flera-gamla-f%c3%b6rslag/ar-AAJZ3sK?li=BBqxCu3

15 reaktioner till “Vad skiljer numera SD från övriga partier?

 1. Något islam parti som Nyans, kommer jag inte att rösta på. Däremot lockar AfS, som än så länge har en betydligt hårdare linje mot packet! De har ökat från under 0.5% till ca 1.1% och kan bli en rejäl utmanare till både SD och 7-klövern!

  Gillad av 1 person

 2. De andra som M KD S har tagit/stulet från SD och gjort till sina alltså de är bara kopior helt enkel därför de tror sig locka väljare bara det gör de inte syns för väl i opp.

  Gilla

 3. I samtliga dessa frågor hade de svårigheter att försvara sig i valrörelsen så detta var väntat. S lyckades ju få dem att framstå som kvinnofientliga i abortfrågan.
  Möjligen kan det vara en fördel med dubbla medborgarskap, man kan döma även någon som blivit medborgare till utvisning utan att göra denne statslös.

  Gilla

 4. Sd har skrivit till mig och sagt att deras stopp för kvotflyktingar fortfarande gäller. Vart fick du motsatsen ifrån jenny? Sd är det bästa vi har. Kolla på england, de har inget stort populistparti så dom är mer körda där borta än i sverige.

  Gilla

   1. Och när har mainstreammedia alltid rätr? Jag tror mer på vad Sd har sagt till mig personligen. Sd är ett av europas bästa partier (om man inte räknar Ungern).

    Gilla

   2. Jo de säger rätt mycket – Swexit, PS-skatt och förändrad abortlag ena månaden och tvärtom en annan. Känns stabilt! 👌😅 Men bra att du är nöjd iallafall.

    Gilla

   1. Jaha. Och varför är partier utanför riksdagen inte kontrollerad opposition isåfall? Är du en sån som tror att elaka judar styr världen?

    Gilla

   2. Du verkar byta åsikter ofta. Själv har jag röstat på sd i varje val sedan Eu-valet 2009. Innan dess röstade jag inte alls. Jag är yngre än dig så har inte haft lika många chanser. Men jag har haft samma politiska hemvist i tio år.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s