Ät kött med gott samvete och stöd svenska bönder

Äntligen kommer något vettigt från någon med koppling till FN-panelen IPCC.

Annette Cowie, Miljöprofessor, deklarerar att betande nötkreatur spelar en viktig roll i det hållbara jordbruket och har en positiv inverkan på hela klimatsystemet.
-”Jag brukar få frågan om vi borde äta mindre rött kött och då svarar jag att det säkert finns människor i Australien som borde dra ned, men det finns absolut inget skäl att avstå från att äta nötkött. Att klara livsmedelsförsörjningen är ett uppenbart skäl att ha nötkreatur i sådana miljöer där gräs växer men där spannmål för människoföda är svår att odla. Att ha betesdjur i trakter som domineras av spannmålsodling fyller dock också en viktig funktion, särskilt för att bevara jordarna. När det finns djur i odlingssystemet så underlättar det för lantbrukaren att sluta kretsloppet. Betesdjur ger näring till marken och mularna håller ogräs i schack. Det minskar behovet av både ogräsbekämpning och jordbearbetning med plog. Så kan lantbruket bidraga till att fylla jordbruksmark med organiskt material.”

Betande djur i hagmarker gör även landskapet rikt på värdefulla växter, insekter och fåglar samt bidrager även till viktiga funktioner som gör naturen mer robust.

Detta borde våra politiker tänka på istället för att låta samhället genomsyras av vegankrav, helvegetariska skolluncher samt importerade grönsaker samt baljväxter under förevändning att det är klimatsmart!

#ätmerkött
#stödsvenskabönder
#närproduceratframförimport

FN:s klimatexpert vill se fler betande köttdjur

2 reaktioner till “Ät kött med gott samvete och stöd svenska bönder

  1. I min barndom odlade bonden potatis på en del av sin mark i max 2 år sedan var det sommarbete för korna i 1-2 år innan det började om igen. Det ideala sättet att använda mark för att motverka utarmning och därigenom minska behovet av konstlade produkter.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s