IS nya strategi – starta skogsbränder

Stora markområden i Kalifornien står i brand vilket medför att både människor och djur drabbas samtidigt som en känsla av maktlöshet infinner sig. Det här har den Islamiska Staten tagit fasta på och förstått att utnyttja eftersom en skogsbrand utom kontroll är ett enormt vapen i händerna på de som är skrupellösa nog att använda det.

IS har uppmanat sina fanatiker att starta skogsbränder i USA och Europa för att förorsaka kaos likt det vi nu ser i Kalifornien. Minst fyra affischer uppmuntrade nyligen supportrar att ”tända en eld” som en del av jihad.
-”Starta en brand i USA, Frankrike, Storbritannien och Tyskland eftersom det är smärtsamt för dem” lyder texten på en affisch som publicerades i måndags – den fjärde i en serie som florerat sedan april.

Även om IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi är död, så finns det en utbredd uppfattning att man ska stödja IS så att de kan leva vidare i områdena. Dessutom har en del IS-medlemmar slunkit under radarn i migrationsströmmarna och är nu högst sannolikt på väg till Europa, där många anhängare redan finns.

Uppfordringen att antända skogsbränder kan också vara ett led i en större kamp mot väst och västliga värderingar. Det är lätt att tända eld i en torr skog och det kan vara svårt att avslöja gärningsmannen. En relativt liten och snabb insats kan ge ett enormt resultat. Okontrollerade skogsbränder leder ofta till stora sociala, ekonomiska och psykologiska konsekvenser.

Sverige hade som bekant sin beskärda del av okontrollerade skogsbränder förra året och kanske var det IS-sympatisörer som helt enkelt var före sin tid med tanke på alla islamister som vi huserar i landet – stackare som inte kan utvisas av humanitära skäl!

4 reaktioner till “IS nya strategi – starta skogsbränder

  1. Vad krävs för att svenskarna ska vakna?

    Är svenskarna ett utpräglat materialistiskt folk? I så fall förklarar det en del.
    Jag har varit medveten om problemen i 35 år. Varför reagerar så få på det orättfärdiga som händer?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s