Gör Thorwaldsson en Göran Persson?

En av dagens bättre nyheter är att LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson avgår. Även om Thorwaldsson har mycket gott rykte i de egna leden, har jag själv alltid haft mycket svårt för honom – särskilt eftersom en stor del av hans målinriktade arbete bestått av att bekämpa Sverigedemokraterna, något som han säger sig vilja fortsätta med framledes trots att den tuffa situationen i Sverige skapats av Socialdemokraternas verklighetsfrånvända politik samt extremt oansvariga migrationspolitik dikterad av Miljöpartiet.

Thorwaldsson ska tydligen ha varit en mycket trolig efterträdare till Stefan Löfvén, men han säger själv att politiken nu läggs på hyllan. Detta får mig att tänka på Göran Perssons återupprepade kraftfulla nej till statsministerposten som sedermera förvandlades till ett ja. Är det något liknande vi nu ser, med en Thorwaldsson som nu skrattar bort statsministerämnet, men efter några månaders övertalning gör en helomvändning?

Det får man verkligen inte hoppas – S behöver inte en ny Löfvén i en tid när partiet har stort väljartapp och det är precis vad Thorwaldsson symboliserar.

Något annat som slår mig kring diskussionen om Löfvéns efterträdare är – var är alla kvinnor?

Det är alltid män som nämns som Löfvéns möjliga efterträdare – Ygeman, Ardalan och Thorwaldsson till exempel. Har man bränt sig en gång för alla efter misstagen med Mona Sahlin eller är man i själva verket ett kvinnofientligt parti som aldrig vill bryta trenden med manliga partiledare?

Om partiet vill ha en nystart och återfå väljarnas förtroende krävs något nytt och fräscht – inte bara inom politiken utan även i partitoppen. Framförallt någon som vågar se och prata om problemen i landet utan att peka finger åt alla som vågar opponera sig, men existerar det ens en sådan aktiv socialdemokratisk politiker oavsett kön i dagens läge?

#utmedgubbväldet
#slopasvågerpolitiken

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/LAXnq1/los-ordforande-ingen-politisk-karriar

5 reaktioner till “Gör Thorwaldsson en Göran Persson?

    1. Peter Niklas duger inte som statsman. Han är insyltad bland knutblusar, sjalar och f-mössor. Gärna en Thatcher (Sveadotter) utan kopplingar till metoo och feminismen. Vem är hon Qvinnan? Kanske du som läser dessa rader.

      Gilla

  1. Så kön är viktigare en kompetens? Inte för att sossar har kompetens, men du låter lite som en feminist som tycker att det är viktigt med kvinnor på höga poster.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s