Det nya Sverige – en nation i förfall utan en stark ledare

Vartefter det smäller i storstadsregionerna i form av såväl explosioner som skottlossningar får jag små nödrop från de som lever mitt i eländet. Meddelanden som vittnar om deras oro, ångest, ilska, rädsla och frustration. En rädd mor som bor i huset bredvid där en kraftig detonation avfyrats och som är ängslig över om hennes familj ska drabbas nästa gång, en bitter kvinna som fått sin bil uppeldad, en arg man vars son blivit rånad och en förtvivlad mormor vars barnbarn låg och sov när dennes familjs lägenhet blev beskjuten häromdagen är några exempel på vittnesmål från en ångestfull vardag med en ständigt närvarande oro samt frustration över att inget görs från regeringens sida. Jag kan tyvärr inte hjälpa mer än att beklaga den uppkomna situationen, men de som skulle kunna göra något är helt osynliga!

Jag väntar fortfarande på att statsministern ska hålla tal till nationen eller på något annat sätt se till att åtminstone försöka få människor att inte känna sig helt utelämnade till den terror som håller landet i ett järngrepp, men Löfvén verka ha lämnat walk over och landets genom tiderna sämsta justitieminister Morgan Johansson gör inte heller något större väsen av sig. Oppositionen i form av Moderaterna gör lite tappra försök att knorra på såväl regeringens oförmåga att stoppa den eskalerande brottsligheten som att kritisera deras migrationspolitik, men det hela framstår mest som ett spel för gallerierna.

I en tid när folket behöver en stark och trygg ledargestalt som inte drar sig för att sätta in det tyngre artilleriet för att rensa ut bland patrasket, är menlösa debattartiklar i dagspressen där replikskiftningarna mest framstår som politiskt käbbel långt ifrån tillräckligt!

Vi behöver någon som enar folket istället för att splittra nationen, men tystnaden och bristen på kurage från såväl regeringen som oppositionen är talande. När statsmakten misslyckas med att upprätthålla lag och ordning samt medborgarna tvingas leva i otrygghet är det dags för folket att skaffa sig mål i mun genom att faktiskt ta tag i sin egen situation. Tröskeln för svenska folket är dock enorm och majoriteten verkar fortfarande leva i villfarelsen att våra styrande har kontroll. Denna limboartade situation där både våra makthavare och befolkningen är paralyserade på olika sätt ser därför ut att fortsätta medan Sverige fortsätter sin vandring mot undergången.

#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker
#sverigesgolgatavandringfortsätter

human

6 reaktioner till “Det nya Sverige – en nation i förfall utan en stark ledare

 1. Carpe Diem säger jag och funderar på att köra in min gamla brandförsäkrade bil till valfri förort och hoppas på att fanskapet brinner upp.Sannolikheten för att den skall brinna inom en vecka ser jag som mycket hög.
  #fångadagen

  Gilla

  1. Varför kräver han inte nyval då? Eller måste han be om tillåtelse för det hos Expo? ”Risken” är väl att nuvarande regering hinner få ordning på en hel del tills nästa ordinarie val 2022.Han har sin stora chans nu.Tar han den,vågar han ta den och får han lov att ta den?Vi är inte hjälpta av att han har stort förtroende.

   Gilla

 2. Jag kan ta uppdraget på konsultbasis och löpande räkning förutsatt oinskränkt beordringsrätt gentemot statsapparatens förvaltningar, men då vill jag ha Dalsland som gratifikation efter utfört uppdrag. 😛

  Gillad av 1 person

 3. Du har så rätt!
  Allianschefen Reinfeldt och dennes justitieminister Beatrice Ask led ju även de av samma ovilja som de nuvarande skräckfigurerna att skydda folk, frihet, land och egendom, som är deras största skyldighet mot det svenska folket. Jag har noterat att nuvarande M-chefen helst av allt vill göra upp med S i migrationsfrågan samtidigt som SD gärna vill göra upp med M. Nåja, såväl M som S börjar tappa ordentligt i självförtroende och mångfaldsbluffen blir nog snart synad. Att enstaka vänstermänniskor även börjar tala om den gamla klasskampens återupplivande i stället för mer av identitetspolitik och statsfeminism är också ett tidens tecken. Jag hade dock helst sluppit se mitt Sverige fördärvas inför mina ögon och hade hellre lagt patiens än att kommentera vilseförda postmoderna postdemokraters eskapader…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s